Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bahtijarević: Amsterdamska koalicija mi je jako dobra priča!

None Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Cijeli život ja sam umjereni ljevičar i podržavam ovakvu građansku ideju. Ako se o ljubavi prema domovini, tu bi se moglo reći da sam desničar, ali kada se radi o socijalnim pitanjima, onda sam ljevičar, kaže nam liječnik

Ugledni dječji kirurg Zoran Bahtijarević trebao bi biti na listi Amsterdamske koalicije za EU izbore. Bahtijarević trenutačno razgovara sa HSS-om oko svog političkog angažmana, ali kako nam je sam rekao, sigurno neće ulaziti u niti jednu stranku, nego bi, ukoliko se dogovore, na listi bio kao nestranačka osoba.

- Imali smo veoma ugodne i obećavajuće razgovore, ali konačnu odluku još nisam donio. Amsterdamska kolacija mi se čini kao  jedna dobra priča vrijedna paženje kao jedno osvježenje na političkoj sceni - kaže Bahtijarević.

Amsterdamska koalicija je krenula kao dogovor IDS-a, GLAS-a i Pametnog, ali je nakon drame u Uljaniku, Pametno Marijane Puljak izašlo iz tog dogovora. Zato je kao novi partner ušao HSS Kreše Beljaka. Bahtijarević objašnjava i svoje političke stavove i zašto su mu baš oni prihvatljiva opcija.

- Cijeli život ja sam umjereni ljevičar i podržavam ovakvu građansku ideju. Ako se o ljubavi prema domovini, tu bi se moglo reći da sam desničar, ali kada se radi o socijalnim pitanjima, onda sam ljevičar. Zanimljivo je i da su me, dok je SDP bio na vlasti smatrali HDZ-ovcem, a HDZ-ovci na vlasti SDP-ovcem. To je zato što sam glasan, ne šutim i uvijek ću konstruktivno kritizirati. Jedan moj prijatelj je rekao da sam ja na vlasti, bio bi sebi oporba. To mi je kompliment. Ako i dođe do mog angažmana, sigurno se neću ukalupiti i šutjeti ako vidim nešto loše. Nisam takav čovjek - kaže Bahtijarević.

Ako bude zastupnik u Europskom parlamentu, pitamo ga hoće li napustiti svoju liječničku karijeru u Hrvatskoj i hoće li mu teško pasti? Ali on nam je na to odgovorio "prvo treba skočiti, pa onda reći hop".

Komentari (37)
  • Ne znam ali po meni odavno ljevica više nema veze sa socijalnim pravima, radnim pravima,... nego su se okrenuli prema liberalnim idejama.po meni, upravo tu dolazi do velikog pada ljevice i to ne samo kod nas nego posvuda u svijetu

    1. 12. 2018,   11:43
  • Neki prigovaraju da sluša Thompsona. Zašto dr.Bahtjarević kao ljevičar ne bi smio slušat Thompsona? Biti ljevičar ne znači biti komun. i dio .etničke agenture. Da je bar više ljevičara u RH. Do sad sam vidio samo levicu.

    1. 12. 2018,   11:31
  • Nakon odgovora da li će napustiti profesiju ako bude izabran u EU parlament, sve je rekao o sebi i profesiji do koje očito ne drži. Niti da sada mi nije bilo jasno zašto i kako je to moguće da kirurg na pedijatriji može biti liječnik reprezentacije. Zar je moguće da u Hrvatskoj nema adekvatnog liječnika za tu ulogu. Nakon svega što planira, sada se je potpuno razotkrio. K tome udružuje sa sa Krešom pajserom, kako je to netko u svojem tekstu nazvao Krešu Beljaka.

    1. 12. 2018,   13:31