Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Baka zlostavljanog dječaka (2): Tražit ću da se brinem o unuku

None Foto: 24sata/24sata

Majka žene (24) koja je zbog zanemarivanja djeteta završila u pritvoru tvrdi da će se, ako bude potrebno, vratiti živjeti u Hrvatsku, no da će zatražiti puno skrbništvo nad dječakom koji je u domu

Dvogodišnji dječak koji je u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu primljen s ozljedama za koje se sumnja da su posljedica zlostavljanja u petak je privremeno smješten u Dječji dom u Nazorovoj. Konačnu odluku o tome gdje će dječak završiti donijet će sud.

- Laž je da su na njemu gasili opuške. Kad su ga pregledali u ponedjeljak, na njemu nije bilo famoznih ožiljaka od čikova ni hematoma. Samo je na glavi imao ožiljak. Nemojte me krivo shvatiti. Ne branim svoju kćer, koja je napravila katastrofalnu pogrešku kad je sina ostavila nepoznatoj osobi koju nije provjerila - tvrdi dječakova baka. Dodaje kako radi u inozemstvu i da je kćeri slala novac za najam stana i režije kao i za dječji vrtić. Kći joj je, tvrdi, imala plaću od 5000 kuna. “Mogla je živjeti kao kraljica”, kaže sugovornica, koja se, tvrdi, posvađala s kćeri kad je lani vidjela da se slabo brine o sinu .

Dječak završio u Klaićevoj STRAVA IZ KLAIĆEVE Kako nitko nije primijetio da su dječaka mjesecima zlostavljali?

- Ja ću se brinuti o unuku. Ako treba, vratit ću se u Hrvatsku, no tražit ću puno skrbništvo. Neka postupak ide svojim tijekom, a ako institucije mojoj kćeri dopuste da ga može posjetiti, dobro, a ako ne, neće ga vidjeti - odlučna je majka žene (24) koja je završila u istražnom zatvoru.

BAKA ZLOSTAVLJANOG DJEČAKA: 'Bio je ispijen, majka mu nije kuhala, jeo je samo Čokolino'

U istražnom zatvoru završila je i dadilja (20), koja je, sumnjaju istražitelji, odgovorna za ozljeđivanje dječaka. Protiv njih policija je podnijela kaznene prijave zbog zanemarivanja djeteta i zlouporabe njegovih prava. Dadilja će se suočiti i s optužbom za nanošenje teških ozljeda, što bi joj moglo donijeti od jedne do osam godina zatvora.

Komentari (63)
  • Di si dosad bila dok je dijete patilo

    12. 7. 2019,   23:30
  • Ma ovdje nitko nije normalan. Baka zna da se kćer loše brine o svome djetetu i šuti. I nju treba prijavit. To je kazneno djelo. Ajmo institucije.

    13. 7. 2019,   00:03
  • A gdje si dosad bila? Osim toga, vidimo tvoju kćer, to je isto vjerojatno posljedica tvoje "brige" No dobro, možda si ipak došla k pameti..

    13. 7. 2019,   00:08