Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Baldasar: Prijavit ću one koji su oštetili grad za milijune kn

None Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

Obnova Turističke palače koštat će Split više od 18 milijuna kuna, gradonačelnik Ivo Baldasar najavio je kazneni progon onih koji su opstruirali model plodouživanja

Kako će obnova Turističke palače koštati Grad Split više od 18 milijuna kuna, gradonačelnik Ivo Baldasar najavio je kazneni progon onih koji su opstruirali model plodouživanja tog objekta.  Podsjetimo se, na Gradskom vijeću odbačen je natječaj na kojem je izabrana tvrtka Valleus da joj se ustupi korištenje i sanacije palače. Cijeli izbor koncesionara pratile su optužbe da je Baldasar pogodovao toj tvrtki, a najglasnija je bila tvrtka F-Tours koja je odbijena zbog nepotpune dokumentacije.

- Po procjeni, rekonstrukcija palače će biti od 18 milijuna kuna. U plodouživanju Grad bi potrošio nula kuna i naplaćivao mjesečno od 20 tisuća eura. Po ovom sada, Grad bi trebalo koštati 18 milijuna kuna, a naplaćivat će se od iznajmljivanja prostora od 25 do 30 tisuća eura. Sad vi meni recite tko je nanio štetu Gradu, ja ili oni koji su digli halabuku?! Napravit ćemo elaborat, napravit ćemo analize i sam ću odnijeti prijavu DORH-u da vidimo tko je napravio štetu Gradu do 20 milijuna kuna  -  najavio  je Baldasar.

Zbog troškova sanacije, očekuje se podizanje najamnina za poslovne prostore u Turističkoj palači.

Baldasar je najavio da će u utorak povesti povjerenstvo predstavnika Grada Splita i Splitske županije, udruge Naš Hajduk, Hajduka na sastanak u Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta na kojem će razgovarati o situaciji u HNS-u.


Komentari (33)
  • Bolje uz put prijavi i sebe stari.Nisi nista manje kriv od bilo koga drugog na vlasti.Samo volis glumiti da si bolji kao i svi politicari(pogotovo u izbore).Te fore puse slaboumnici siguran sam.

    1. 12. 2014,   15:19
  • "Model plodouživanja" se može naširoko, svakako i različito tumačiti. Treba sve riješti po modelu "politika dalje od butige!.

    2. 12. 2014,   01:13
  • Kud je Baldasaru nestalo 2 milijuna kn??Jel obnova košta 18 il 20 milja???A hoće li on isto tako podnijeti i prijavu protiv sebe??

    1. 12. 2014,   15:20