Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Baltičko more: Uspjeli su izvući četiri broda iz leda

None Foto: AFP 5

Švedska i Finska su poslali ledolomce kako bi pomogli zaglavljenim trajektima. Putnički trajekt sa oko 1000 putnika su oslobodili u petak ujutro

Putnički trajekt na Baltičkom moru na kojem je bilo oko 1000 putnika su iz leda oslobodili u petak rano ujutro. Još dva putnička trajekta koji su zapela nastavila su ploviti već u četvrtak. Švedska i Finska su poslali ledolomce kako bi pomogli zaglavljenim brodovima. U Baltičkom moru je u četvrtak u ledu zapelo više od 50 brodova, a četiri su uspjeli nastaviti plovidbu. Neki od brodova su zapeli u moru između Stockholma i otoka Aaland, dok su ostali zapeli u zaljevu Bothnia. Švedska lučka kapetanija je izvijestila kako se mnogo brodova još satima neće izvući iz leda. Nema podataka o ozlijeđenima i trenutno nema planova za evakuaciju, ali su povećali mjere opreza.
- Led inače putničkim brodovima nije problem, ali je problem u tome da puše jak vjetar pa se led brže kreće. Stvara problem brodovima pa trebaju pomoć ledolomaca - rekao je Jonas Lindvall, kontrolor jedinice za ledolomce u Švedskoj. Putnici su komentirali kako na brodovima nije bilo panike. Poboljšanje vremena očekuju u petak te se nadaju kako će izvući i ostale brodove iz leda.

Komentiraj, znaš da želiš!