Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Banda iz BiH 'pala' u Austriji: Ukrali bicikle za 1,2 mil. kuna

None Foto: Borna Filic/PIXSELL

Dvojica provalnika su robu dostavljala trećem članu bande, vlasniku trgovine biciklima u Banja Luci koji je robu, pri čemu se uglavnom radi o biciklima ali i o alatu, preprodavao dalje.

Policija u Austriji uhitila je pripadnike jedne bande iz Bosne i Hercegovine koja je provaljivala u podrume i uglavnom krala bicikle koji su kasnije preprodavani u Banja Luci, priopćila je policije savezne pokrajine Gornje Austrije u ponedjeljak.

- Dvojica državljana BiH (19 i 24) su od ljeta 2017. izvršili provale u najmanje 64 zgrada na području Gornje Austrije i otuđili robu u vrijednosti od 162.000 eura - priopćila je policija.

Dvojica provalnika su robu dostavljala trećem članu bande, vlasniku trgovine biciklima u Banja Luci koji je robu, pri čemu se uglavnom radi o biciklima ali i o alatu, preprodavao dalje. On se u priopćenju navodi i kao naručitelj robe.

Bosanskohercegovački državljani su uhvaćeni na djelu i uhićeni krajem prošle godine i otada se nalaze u istražnom zatvoru. Njima se predbacuje serije provala kao dio aktivnosti organiziranog kriminala.

Na nalog državnog odvjetništva u Steyru prije nekoliko dana je izvršen pretres trgovine i skladišta u Banja Luci prilikom kojeg su pronađeni bicikli ali i mnoštvo dijelova koje je u međuvremenu nemoguće povezati s biciklima registriranim u Austriji.

Komentari (36)
  • Sada mi jasno zašto Austrijanci nazivaju naše istočne susjede pogrdnim nazivima !

    4. 2. 2019,   17:58
  • Sad im treba oduzet sredstva za "rad". Prstiće, tak za primjer ostalima.

    4. 2. 2019,   18:12
  • Kad će se jednom shvatiti da bosance treba u bosnu odakle su potekli i napraviti žicu okolo bosne pa ni unutra ni van, a onda neka kulturu tamo prodaju

    4. 2. 2019,   19:35