Obavijesti

News

Komentari 15

Banda Pink Panther: Trojicu Hrvata izručili su Talijanima

Banda Pink Panther: Trojicu Hrvata izručili su Talijanima
1

Italija: Podsjetimo, policija je ranije u koordiniranoj akciji temeljem talijanskog europskog uhidbenog naloga privela Hrvate i državljane Srbije koje povezuje s pljačkom u Duždevoj palači

VIDEO

Vinko Tomić (60), državljanin Hrvatske i BiH, Želimir Grbavec (48) i Zvonko Grgić (43), pripadnici poznate bande Pink Panther, su 20. prosinca izručeni Italiji.

Podsjetimo, oni su osumnjičeni da su 3. siječnja ove godine izveli spektakularnu krađu dijamanata i nakita iz kolekcije katarskog šeika Hamada bin Abdullaha al-Tanija u Duždevoj palači u Veneciji.

Trojica su bili u Remetincu, a onda su pod jakim mjerama osiguranja ukrcani u talijanski zrakoplov te su ih prevezli u Veneciju.

Trojica su u zatvoru Santa Maria Maggiore proveli i božićne blagdane, a uskoro bi im se trebao pridružiti i Vladimir Đurkin (48) dok se preostala dvojica Dragan Mladenović i Goran Perović nalaze u zatvoru u Srbiji, a u toj zemlji europski uhidbeni nalog ne vrijedi.

Podsjetimo, policija je ranije u koordiniranoj akciji temeljem talijanskog europskog uhidbenog naloga privela Hrvate i državljane Srbije koje povezuje s pljačkom u Duždevoj palači. Inače, Vinko Tomić je osoba koja se u međunarodnim policijskim krugovima pod nekoliko različitih identiteta povezuju s brojnim spektakularnim pljačkama diljem svijeta. Riječ je o pljačkama u Londonu, Las Vegasu, Hong Kongu, Honolulu, Švicarskoj, Monaku od kojih je svaka teška po nekoliko milijuna dolara. Osim Italije, Tomića je tražila i Švicarska, također zbog krađe nakita vrijednog 8 milijuna švicarskih franaka, u ožujku 2011. u Baselu, s izložbe 'Baselworld 2011.'

Ukrali šeikov nakit koji vrijedi milijune: Uhitili četvero Hrvata
Ukrali šeikov nakit koji vrijedi milijune: Uhitili četvero Hrvata

- Moje su selo napali 1992. i potpuno ga uništili. Cijela mi je obitelj preko noći ostala na cesti. Jedina mi je nada bila da odem iz zemlje i učinim sve da pomognem obitelji da preživi - pisao je tako Vinko Tomić još 1995. godine sucu na Havajima pred kojim je odgovarao za pljačku satova vrijednih više od milijun dolara. Tada se predstavljao kao Vinko Osmakčić, a uvid u taj spis otkriva detalje o njegovu životu.

Snimka pljačke: Hrvati ukrali nakit vrijedan tri milijuna eura
Snimka pljačke: Hrvati ukrali nakit vrijedan tri milijuna eura

Borio se u ratu u BiH, dok su mu majka i brat prebjegli u Hrvatsku. Tomić je ranjen, nakon čega odlazi u Zagreb, a potom u Njemačku gdje ne može naći posao. A onda je posao našao njega - počeo se baviti kriminalom i time uzdržavati obitelj, piše Večernji list. Štoviše, tim novcem je obnovio kuću u BiH i uzdržavao brata na studiju u Zagrebu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a