Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bandić dao 50 štandova tvrtki svog dugogodišnjeg vozača

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 3

Više od pedeset kućica postavljeno je na Trgu bana Jelačića kao dio manifestacije "Martin je u Zagrebu". Lokacija je dodijeljena tvrtki Eko sajam, čiji direktor je Bandićev dugogodišnji vozač

Milan Bandić dodijelio je više od pedeset štandova na Trgu bana Jelačića tvrtki svog vozača.

Naime, ovih dana u Zagrebu se održava manifestacija krštenja mošta u vino pod nazivom "Martin je u Zagrebu". U vremenu od 9. do 15. studenog, na njoj će se predstaviti 40 vinara koji će izložiti svoje proizvode na glavnom zagrebačkom trgu. 

U sklopu manifestacije, na Trgu je postavljena 51 kućica i četiri ugostiteljska stola, a postavila ih je Tvrtka Eko sajam j.d.o.o. Njen direktor je Zdravko Krajina, dugogodišnji vozač Milana Bandića. Ovu odluku potpisao je 28. listopada sam gradonačelnik Bandić. 

Koliko će Krajinu koštati preko pedeset štandova na Trgu bana Jelačića? 10.500 kuna.

Zagreb: Na Trgu bana Jelačića postavljene drvene kućice | Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

"Društvu EKO SAJAM j.d.o.o., Samobor, Jezerska 7, za postavljanje 50 drvenih trgovačkih kućica, od toga 20 kućica veličine 2,80x2,40 m, a 30 kućica veličine 2,50x1,80 m, jedne ugostiteljske kućice veličine 2,80x2,40 m, i 4 ugostiteljska stola veličine 1,00x1,00 m, na lokaciji Trg bana Josipa Jelačića, u vremenu od 09. do 15. studenog 2019., u svrhu edukativno izložbeno promotivno prodajne manifestacije pod nazivom "Martin je u Zagrebu". Za korištenje lokacije određena je ukupna naknada u iznosu od 10.500,00 kuna", navodi se u Bandićevoj odluci.

Zagreb: Na Trgu bana Jelačića postavljene drvene kućice | Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

O novom gradonačelnikovom manevru oglasio se i Dario Juričan.

Promijenio iskaz i kršio prometne propise

Možda vam je poznato ime Zdravka Krajine. On je krajem rujna promijenio iskaz u svjedočenju na suđenju Milanu Bandiću u aferi Agram.

Iako je ranije ispričao da je mesara Veljka Horvata i ugostitelja Josipa Katića službenim autom vozio na kolinje kod Bandićeve sestre u Grude, krajem rujna je tvrdio da ih je samo usput povezao. 

Zagreb: Na Županijskom sudu svjedočili vozači za aferu Agram SUĐENJE BANDIĆU Išlo se na 'sprovod' žive žene? Vozač: 'Ne bi se štel mešat...'

Rekao je kako je tada na službeni put vozio Ratimira Jurekovića, tadašnjeg višeg stručnog savjetnika pročelnika Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba. Jureković je išao u Mostar pa se Krajini učinilo zgodnim povesti Horvata i Katića da pomognu na kolinju.

- Bandić je bio zatečen kad nas je vidio u Grudama, no bio je ljut što smo išli VW Tuaregom a on monovolumenom pa smo se mi vratili Touaregom- rekao je Krajina dodavši kako su prespavali kod Bandićeve sestre.

Također, Krajina je nepravomoćno osuđen zbog prometnog prekršaja. Kamere su ga, naime, prošle godine ulovile kako na crvenom skreće preko punih crta.

Pokušali smo doći do Krajine, ali nije nam odgovarao na pozive. Također, poslali smo i upit Gradu Zagrebu u kojemu smo zatražili pojašnjenje ove gradonačelnikove dodjele, ali do zaključenja ovog članka nismo dobili odgovor.
 

Tema: Hrvatska

Komentari (107)
  • A šta se više čudite, pa i prošle godine je imao par kućica na najboljoj lokaciji, na trgu tamo kod Franka, on i njegov kompanjon/kum! Sramota tko nam je gradonačelnik i kako to nikoga ne smeta! Jer da smeta, taj čovjek bi se skrivao po ulicama od bjesne rulje!! Al zato dragi zagrebčani, budete plaćali nove cijene odvoza smeća! 👏🏻

    12. 11. 2019,   13:28
  • Bandić sve više niti ne skriva da krade ... a ovce gledaju i pasu.

    12. 11. 2019,   13:21
  • vozači, kamiondžije i šverceri vode ovu državu

    12. 11. 2019,   13:37