Obavijesti

News

Komentari 189

Bandić: Ili Vladina ostavka i slaganje nove većine ili izbori

Bandić: Ili Vladina ostavka i slaganje nove većine ili  izbori
1

Ako se do 16. lipnja ne presloži vlast, a to isključivo ovisi o Domoljubnoj koaliciji, onda će biti izbori, rekao je zagrebački gradonačelnik i dodao da je njegov klub spreman podržati bilo koga

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik i predsjednik stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti Milan Bandić u ponedjeljak je poručio kako bi najpoštenije rješenje za sadašnju krizu bila Vladina ostavka i pokušaj da se složi nova parlamentarna većina, a ako to ne uspije novi izbori.

Na pitanje je li se čuo s prvim potpredsjednikom Vlade i predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom i ima li on i dalje njegovu podršku, Bandić je novinarima prigodom otkrivanja spomenika Puškinu na Bundeku rekao da ako se do 16. lipnja ne presloži vlast, a to isključivo ovisi o Domoljubnoj koaliciji, onda će biti izbori.

Novinare je zanimalo je li njegov Klub zastupnika u Hrvatskog saboru spreman podržati nekog drugog člana iz HDZ-a za premijera, a Bandić je odgovorio kako je njegov Klub spreman podržati sve, samo da ne bude izbora.

"Znate kako je Tito nekad govorio: 'Radimo kao da će sto godina mir, a pripremamo se kao da će sutra rat'. Rata ne daj Bog nikada više, a mi radimo kao da izbora neće biti a pripremamo se kao da će izbori biti sutra. Mi smo za rješenje na ovaj ili onaj način, samo ovaj cirkus treba prekinuti, ovo više nema veze s ničim", kaže Bandić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Premijer koji nema ni jednog zastupnika traži ostavke dva zamjenika koji su ga izabrali zajedno sa Strankom rada i solidarnosti. Jedan zamjenik traži ostavku drugog,a drugi zamjenik traži ostavku premijera. Više se ne zna tko pije, a tko plaća, rekao je. 

"Prekinimo tu agoniju - ili se mogu dogovoriti ili ne, idemo na izbore. Svaki narod zaslužuje vlast koju ima", poručio je Bandić. 

Na pitanje znači li to da je nerealno očekivati "preslagivanje unutar Vlade", Bandić je ocijenio kako će se to izuzetno teško dogoditi, samo "u politici nikad ne recite nikad" jer obrati su mogući, "danas je ovako, sutra može biti onako". 

Novinare je zanimalo i hoće li on pomoći Karamarku da se izglasa nepovjerenje premijeru Oreškoviću, na što je Bandić odgovorio: "Tko se zadnji smije, najslađe se smije".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...