Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bandić je uvjeren u uspjeh na izborima: Bit će to iznenađenje

None Foto: Robert Anić/PIXSELL

Planiram na širokoj platformi okupiti ljude koji su nešto napravili. Ujediniti struku, kompetenciju i zajedništvo, otkrio je Bandić planove za iduće parlamentarne izbore

U Zagrebu sam dobio s neovisnom listom više nego HDZ i SDP zajedno. Ne zato što sam to ja, već zato što smo stavili na listu ljude od imena i karijere. Ne samo što mislim, nego sam uvjeren da se uspjeh moje nezavisne liste može ponoviti na izborima u cijeloj Hrvatskoj. Pogotovo nakon događanja u SDP-u od subote, za koje mislim da ih najbolje razumijem jer sam proveo 19 najljepših godina u toj stranci. Planiram na širokoj platformi okupiti ljude koji su nešto napravili. Ujediniti struku, kompetenciju i zajedništvo. To će biti stranka, pokret, bit će to iznenađenje - rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić gostujući u talk showu "2u9" Romana Bolkovića na Jabuka TV-u.

'Rasprave u Saboru su ispod razine očekivanja čovjeka'

 - Razgovarao sam sa svojim prijateljima u HDZ-u, a oni kažu - daj Bog da SDP pukne na pola, a da Milanović ostane predsjednik SDP. Slično je u SDP, oni žele samo da Karamarko ostane predsjednik HDZ. Nemam ni vremena ni volje gledati rasprave u Hrvatskom saboru, jer su one ispod razine očekivanja hrvatskog čovjeka. Ponudit ćemo Hrvatskoj naš model upravljanja, isproban u Zagrebu koji je zapravo 40% Hrvatske - kaže Bandić.

O Milanoviću: Otvoren sam za suradnju, ali za dogovor trebaju dvojica

Bolković ga je pitao kako je moguće da se nije vidio s premijerom Zoranom Milanovićem već dvije i pol godine. 

- Za dogovor trebaju dvojica. Mi smo otvoreni za suradnju, koju smo započeli s prvim potpredsjednikom Radimirom Čačićem. Sujete premijera i gradonačelnika moraju biti manje od interesa građana Hrvatske i Zagreba. Krenuli smo dobro i u suradnju sa Slavkom Linićem... - napominje Bandić.

Tri kapitalna projekta: Zagreb na Savi, tramvaj do Plesa i metro

Što se, pak, tiče Zagreba, gradonačelnik ima velike planove. 

- Grad Zagreb će participirati u izgradnji Zračne luke, a gradit će se i Kongresni centar. Tri su kapitalna projekta u Gradu Zagrebu: Zagreb na Savi, koji vrijedi dvije milijarde eura. Druga stvar je regulacija prometa, produžit ćemo tramvaj do Zračne luke. Za godinu i pol dana će Hrvatske ceste spojiti svoj dio ceste do Zračne luke pa će se moći stići do centra grada za 20 minuta. Treći projekt je metro, prokopat ćemo prvih 100 metara metroa na Jelačić placu, a onda ćemo prokopati metro Mihaljevac-Zračna luka i Črnomerec-Dubrava. Cilj nam je u idućih 7-8 godina srediti sve fasade u gradu Zagrebu, počevši sa Gornjim gradom - najavio je Bandić.

Komentari (72)
  • Bandicu, prvo skoci, pa reci HOP.

    10. 6. 2014,   08:42
  • Sve pet gradonačelniče, treba biti ambiciozan, samo pazite da se ne poskliznete kao gradonačelnici Ljubljane (Janković) i Beograda (Đilas) koji su htjeli biti neki faktor van svojih gradova, ali nije išlo. Bolje vam je gradonačelniče da se fokusirate na ove projekte koje najavljujete jer tako ustvari i najviše pomažete prije svega Zagrebu, a onda i Hrvatskoj kojoj je potreban rast BDP-a. Budimpešta i još neki EU gradovi su svoje linije metroa financirali iz EU fondova, pretpostavljam da je to plan i Zagreba, i to je u redu, samo me živcira što nema više detalja o tom velikom projektu. Akademik i arhitekt Kincl je radio prije par godina na studiji o metrou u Zagrebu, da li je projekt metroa na tragu njegove studije? Zanimam me financijska konstrukcija, izvori financiranja, rokovi izgradnje i za kraj kakva je uloga hrvatskih željeznica i države u cijeloj ovoj priči?

    10. 6. 2014,   09:21
  • Kad se bolje razmisli do sada u ljepoj našoj i nije bilo nikog sposobnog da nešto napravi svi su je samo uništavali pa onda Bandič i nije loše rješenje, barem stalno nešto i radi i u pokretu je,boljeg neznam,,,,,,,

    10. 6. 2014,   08:09