Obavijesti

News

Komentari 10

Bandić je zahvalio Marasu na 'komplimentu' o administraciji

Bandić je zahvalio Marasu na 'komplimentu' o administraciji
1

Pa mi smo europska metropola, pa hvala mu na komplimentu da administracija buja kao u Europskoj uniji, komentirao je Bandić Marasovu izjavu

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je predsjedniku zagrebačkog SDP-a Gordanu Marasu zahvalio na komplimentu da u Gradu Zagrebu, osnivanjem dva nova gradska ureda, administracija buja kao u Europskom parlamentu.  

Maras je rekao da Bandić osniva dva nova gradska ureda kako bi si "zacementirao podršku HDZ-a pri izglasavanju GUP-a". Prijedlog formiranja dva nova gradska ureda dovest će do toga da će Zagreb imati 27 pročelnika u 27 gradskih ureda, odnosno isti broj kao što Europska komisija ima povjerenika, rekao je Maras. 

"Pa mi smo europska metropola, pa hvala mu na komplimentu da administracija buja kao u Europskoj uniji. Ni jedan novi čovjek se neće u ta dva nova ureda zaposliti, razdvajaju se funkcionalne cjeline da budemo efikasniji, djelotvorniji i bolji servis građanima i bolja logistika poduzetnicima", rekao je Bandić u stanci sjednice Gradske skupštine na pitanje novinara.

Realizirat ćemo izmjene GUP-a i "Zagrebački Manhattan"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bandić je komentirao i izmjene GUP-a i HDZ-ovu podršku ali ako njihovi uvjeti budu poštivani. 

"Uvjeti najprije oni zbog kojih donosimo GUP, a onda stranački ili HDZ-a ili Stranke rada i solidarnosti. Poduzetnici i građani su tu prioritet", rekao je. Dodao je da će se poštivati sve ono što je po zakonu.

Upitan kako komentira što mu oporba i dalje ne vjeruje da Memorandum koji je potpisao s investitorom iz Dubaija nije obvezujući, Bandić je rekao da s oporbom treba jednostavno zbijati šalu."S ozbiljnima morate igrati ozbiljno za stolom, a sa neozbiljnima i neodgovornima se trebate šaliti", poručio je.

Na pitanje je li se šalio kada je rekao da s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak sjajno surađuje i da mu je ona najsimpatičnija, Bandić kaže kako je on rekao da se s Divjak ne slaže u 90 posto u stvarima, ali da ona nije njegov problem nego premijerov. Napomenuo je kako je uvjeren da ministrica zna što radi, međutim, ona ne razumije problem.  

Bandić: Nadam se sastanku idući tjedan oko zajedničkih projekata s Vladom

Bandić je najavio da će se sutra održati sastanak predstavnika Vlade i Grada vezano za realizaciju zajedničkih projekata.

"Premijer je odredio čovjeka koji će zajedno sa gospođom Jozić (pročelnicom Gradskog ureda za gospodarstvo) koju sam ja odredio u ime Grada pripremiti te točke. Nadam se sastanku idući tjedan kada pripreme kvalitetno projekte od interesa za Grad Zagreb i Republiku Hrvatsku. To smo premijer i ja dogovorili još prije ljeta. Hvala Bogu, evo, obišla se cijela Hrvatska, došao je na red Grad Zagreb", kazao je Bandić.  

Dodao je da je premijer Andrej Plenković mudar jer  "realizirati te projekte u gradu Zagrebu pola je rješenja i za Hrvatsku budući je  Zagreb  pola Hrvatske".

Naglasio je da se Gradom Zagrebom koji je 40 posto gospodarskih potencijala Hrvatske, ne može kvalitetno upravljati bez korektnog, partnerskog odnosa s Vladom. To isto zna i predsjednik Vlade da se kvalitetnije ne može voditi Hrvatska bez korektnog i partnerskog odnosa s Gradom Zagrebom.  

A je li s Plenkovićem razgovarao kao s predsjednikom HDZ-a, Bandić je odgovorio da to što oni razgovaraju neka ostane među njima. 

Tomašević: HDZ je zbog svoje računice Bandiću izglasao osnivanje još dva gradska ureda

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević (Zagreb je NAŠ!) ustvrdio je u četvrtak da je HDZ 'zbog svoje računice' Bandiću izglasao osnivanje još dva gradska ureda kako bi se broj pročelnika (gradskih ministara) povećao na 27.

Formiran je Gradski ured za zastupanje, a Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada razdvojen je na Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i Gradski ured za upravljanje imovinom Grada. Ta odluka trebala bi stupiti na snagu 1. siječnja iduće godine.

Tomašević kaže da sada gradonačelnik Milan Bandić ima čak 27 pročelnika, što je više od svih zastupnika vladajuće većine u Gradskoj skupštini (HDZ i BM 365 imaju 26 zastupnika).

"Znači Bandić ima 27 pročelnika u odnosu na ukupno 51 zastupnika Gradske skupštine. To je kao da premijer Plenković ima 80 ministara u odnosu na 151 saborskog zastupnika. Pa gdje to ima?", pita Tomašević.

Apsolutno neprihvatljivo što se od Bandića čuju "otvorene prijetnje" vladajućoj koaliciji

Tomašević se u izjavi novinarima u stanci sjednice Gradske skupštine osvrnuo i na to što je gradonačelnik Bandić na aktualnom satu skupštinske sjednice otvorio temu Memoranduma koji je potpisao s investitorom iz Dubaija za "Zagrebački Manhattan".  

"Smatram da je apsolutno kukavički ovo što je danas napravio gradonačelnik vezano za Memorandum jer kada smo imali raspravu o Memorandumu na prošloj sjednici, nije ga bilo na toj točki. Kada je mogao reći svoje argumente - je li Memorandum obvezujući, tko ga je sastavio, zašto ga je sastavio - tada ga nije bilo nego je došao na tu raspravu da bi zabranio svojim pročelnicima da uopće sudjeluju u raspravi i time je ta rasprava završila. A sada otvara tu temu na aktualnom satu što je zapravo  jedina točka gdje mu mi zastupnici ne možemo replicirati i on onda može izgovarati svoje teze bez ikakvih kontraargumenata", rekao je Tomašević.  

Smatra i da se od gradonačelnika Bandića čuju "otvorene prijetnje" vladajućoj koaliciji da budu pametni i mudri ako hoće da ostanu ministri.

"To je otvoreni reket koji se čini. To više nije ni skriveno nad Vladom da GUP mora proći, bio on zakonit ili ne. Ja mislim da je to stvarno jedno novo dno u hrvatskoj politici", dodao je.

Između ostalog, osvrnuo se i na problem što škole skupljaju participacije jer nemaju dovoljno novca za normalan rad.

Rekao je kako je za to odgovornost i Grada koji dopušta takve participacije, a s druge strane ulaže 11 milijuna kuna u promašene projekte, poput "Ljeta na Savi",  a u isto vrijeme nedostaju novci u obrazovanju, te u vrtićima jer nema dovoljno gradskih vrtića.  

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu