Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Mudar predsjednik Vlade se ne bi nikada odrekao Zagreba"

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zasad nema suradnje između mene i premijera. Možda će uskoro te suradnje biti. Ona mora funkcionirati jer ona znači boljitak za Zagreb i Hrvatsku, kaže Bandić

Zagreb stoji duplo bolje nego ostatak Hrvatske. U cjelini mi nismo s tim zadovoljni jer mi možemo bolje i žalosni smo što niti jedna vlada nije uspjela donijeti strategiju ravnomjernog razvoja Hrvatske, rekao je u subotu za Dnevnik 3 HRT-a, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

Bandić se osvrnuo i na svoj odnos s premijerom Milanovićem. Rekao je kako su u prve dvije godine Milanovićevog mandata u Grad Zagreb stalno dolazili inspekcija i "dečki iz policije".

"Pojedini ministri traže suradnju sa Zagrebom"

- To je dobro jer ljudi rade svoj posao. Zadnjih mjeseci, moram reći, pojedini ministri traže suradnju s Gradom Zagrebom - rekao je Milanović. Objasnio je da su ti ministri Slavko Linić, Anka Mrak Taritaš, Mihael Zmajlović te Mirando Mrsić.

" Grad Zagreb se teško može voditi bez dobre suradnje s Vladom"

- Ta pojedinačna suradnja s ministrima ulijeva optimizam. Ona funkcionira. Hoće li uskoro biti sastanak mene i premijera, ovisi o premijeru, ja sam spreman na taj sastanak. Grad Zagreb se teško može voditi bez dobre suradnje s Vladom i mudar predsjednik Vlade se ne bi nikada odrekao Zagreba - rekao je Bandić. Kaže kako su se on i Milanović razišli 2009., ali da su interesi građana iznad toga

- Zasad nema suradnje između mene i premijera, a ja ne znam zašto je to tako i ne mogu ući u mozak Milanovića. Možda će uskoro te suradnje biti. Ona mora funkcionirati jer ona znači boljitak za Zagreb i Hrvatsku - rekao je Bandić. 

Bandić je oštro kritizirao Milanovićevu Vladu i rekao je da nisu ništa napravili.

- Mislim da je problem u tome što ne znaju. Žao mi je gledati toliko nekompetencije i neznanja - rekao je Bandić.

"Postoji mogućnost da podržim Ivu Josipovića"

Govoreći o planovima za predstojeće izbore, Bandić je rekao da su predsjednički i parlamentarni izbori paket te da će o tome pregovarati, a rekao je da postoji mogućnost i da podrži Ivu Josipovića.

- Dogovorit ćemo se pametno i mudro. S kime, vidjet ćemo - rekao je Bandić.

Komentari (39)
  • Bandić se osvrnuo i na svoj odnos s premijerom Milanovićem. Rekao je kako su u prve dvije godine Milanovićevog mandata u Grad Zagreb stalno dolazili inspekcija i "dečki iz policije". Eto čime se Zoki bavi dvije i pol godine svoga mandata, zloupotrebljava represivni aparat koji koristi u obračunavnju s svojim bivšim drugom.

    20. 4. 2014,   00:05
  • Bez razvijene Hrvatske ,ne može ni Zagreb puno naprijed. Ako se ne rasporede sredstva za razvoj imat ćemo JEDAN RAZVIJENI (?) grad i siromašni ostatak Hrvatske..

    19. 4. 2014,   23:53
  • Sad bih rado čestitao Uskrs ovome gradonačelniku i poglavici svih zagrebačkih došljaka-vjernika-rvatna, al znam da ga on, kao stari član SKJ nije slavio, isto kao ni Božić kad je nosio jelku na Staru godinu, da svi vide...a ništa...ondak mu želim sretan 1.maj...

    20. 4. 2014,   08:23