Obavijesti

News

Komentari 75

Bandić na SDP-ovo pitanje o žičari: 'Vi ste kao Boško Buha'

Bandić na SDP-ovo pitanje o žičari: 'Vi ste kao Boško Buha'
3

Sad sam došao s bagera, dobio sam dozvolu, presvukao sam se u uredu. Pet sati sam na nogama, stignem ja i to. Dobit ćete svi karakteristike i troškove žičare, kaže Bandić

VIDEO

Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine SDP-ovac Matej Mišić upitao je gradonačelnika Milana Bandića o sljemenskoj žičari. Istaknuo je kako je Grad na natječaju izabrao tvrtku GIP Pionir koja će izgraditi žičaru za 300 milijuna kuna plus PDV.

- To je 10.000 eura po metru. Da usporedimo, žičara u Val-d'Isereu gradila se za 6500 eura po metru, a ona u Švicarskoj za 340 milijuna kuna - poručio je Mišić pa upitao gradonačelnika kako će osigurati sredstva za žičaru obzirom da u proračunu za 2019. i 2020. nije osigurao dovoljno.

- Za 2019. ste osigurali 29 milijuna kuna, a u projekcijama za 2020. još 50 milijuna kuna. To je sve ukupno 79 milijuna kuna. Nemate osigurana sredstva za ovaj projekt - rekao je.

Gradonačelnik Bandić rekao mu je da ga podsjeća na Boška Buhu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sad sam došao s bagera, dobio sam dozvolu, presvukao sam se u uredu. Pet sati sam na nogama, stignem ja i to. Vi meni kao Boško Buha. Dobit ćete svi karakteristike i troškove žičare - rekao mu je ne odgovorivši na pitanje.

Na to mu je ukazao i Mišić pozvavši ga neozbiljnim.

- Niste odgovorili. Vi sklapate ugovor za koji imate osigurano 79 milijuna kuna, a koji košta 300 milijuna kuna. Do koje razine neozbiljnosti ste doveli Skupštinu, hoće li biti neko izvanredno stanje ili ćemo se još zaduživati? Koliko god ste imali obećanja, ovo je zaista neozbiljno - poručio je Mišić.

Bandić mu je odgovorio u svom stilu.

- Ja ništa ne umem da kažem osim živio Boško Buha. 19 godina sam u Zagrebu napravio više projekata nego li ste vi vidjeli pesjih kućica - odgovorio mu je gradonačelnik. 

Današnja sjednica započela je minutom šutnje za Antu Todorić, voditelja Zagrebačkih cesta, koji je noćas iznenada preminuo.

Kosor izašao iz Skupštine

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor svoj mandat u zagrebačkoj Gradskoj skupštini stavio je u mirovanje iz osobnih razloga, kako je ranije i najavio. Umjesto njega u klupe je sjeo Vladimir Andrić. 

Još u prosincu je objavio tu odluku nakon što je njegov zastupnik Miroslav Polovanec glasao za proračun gradonačelnika Milana Bandića. Tada je istaknuo kako mu se "zgadila ta gradska politička močvara." 

No, to nije jedina promjena u Skupštini. Kao zastupnica se vratila Ana Lederer iz Neovisnih za Hrvatsku, koju je Bandić smijenio s funkcije pročelnice Gradskog ureda za kulturu. Iz skupštinskih klupa je tako izašao Davorin Karačić.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji