Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bandić: Nisam Batman da nadlijećem grad s puškom

None Foto: Robert Anić 3

Ja sam 16 sati na ulici, 24 sata ne mogu biti. Kaj bi kao Batman s puškom trebao nadljietati grad?, komentirao je Bandić prijetnje stanarima Vrbana

Nakon sjednice zagrebačkog Poglavarstva, gradonačelnika Milana Bandića novinari su tražili komentar na izjave Mijodraga Šimunca, optuženog  za napad na Igora Rađenovića, koji je rekao kako ga je policija natjerala da kaže da je jedan od naručitelja napada upravo Bandić.
- Iznenadilo je to i mene. Ne mogu vjerovati da je to istina i ne želim komentirati. Na račun moje adrese bez dokaza je svašta izrečeno. Ja mirno spavam - kazao je Bandić. Tražili su i komentar o prijetnjama stanarima Vrbana kojima je voda u stanovima bila zagađena.
- Bez obzira na to jesu li prijetnje anonimne ili potpisane, to je nedopustivo. Policija i sud trebaju raditi svoj posao. Grad će pomoći gdje bude mogao. Dugove za vodu i ispiranje zagađenih cijevi gradu nitko nije platio, kao ni dugove za Kupsku. Ja sam 16 sati na ulici, 24 sata ne mogu biti. Kaj bi kao Batman s puškom trebao nadljietati grad? Gradu nitko nije platio dugove i sad je na sudu. Svjestan sam da ne možemo pobjeći od objektivne odgovornosti i žao mi je što se to dogodilo. Neodgovorni ljudi su napravili jezero u središtu grada. Smjestili smo ljude na toplo, a na kraju nas njihovi odvjetnici optužuju - kaže Bandić. Podsjetimo, prošle godine urušila se Kupska ulica tijekom iskapanja gradilišta. Naručitelj radova je HEP, a izvođači Tehnika i Koneks. Prošle godine puno se govorilo o zagađenoj vodi u Zagrebu.
- Ko žabac sam se napuhao koliko sam vode popio. Piti vodu na svim zagrebačkim bunarima nije štos. Radio sam to iz očaja jer više nisam znao što raditi. Često u zoru razmišljam o tome - dodao je Bandić.

Komentari (7)
  • Batman nema pusku, nit je supermen da leti !!!! Sram te bilo Bandicu, unistavas nam crtane likove ;)

    17. 10. 2008,   14:12
  • ma meni je ovaj bandić baš simpatičan... već sam ga zamislila ko batmena 5 supermoderni batman spasava grad od svega pa i njega samoga. miki, miki......

    17. 10. 2008,   14:33
  • ... \" Policija i sud trebaju raditi svoj posao. \"... rade li? jeste li zadovoljni gradonaćelniče njihovim radom?

    17. 10. 2008,   14:08