Obavijesti

News

Komentari 148

Bandić 'oprao' Vladu: Mladi će u Zagrebu raditi za 1600 kuna

Bandić 'oprao' Vladu: Mladi će u Zagrebu raditi za 1600 kuna
14

Bandić je rekao da je ponudio Vladi pomoć, ali oni su mu odgovorili da su pronašli sredstva za mlade. Kaže da neće biti napretka dok Vlada ne povuče neke poteze

VIDEO

Grad Zagreb će osigurati 1600 kuna mjesečno i vježbenički staž svim mladim Zagrepčanima u Gradskoj upravi, tvrtkama i ustanovama. Također će dati i po 25.000 kuna za 400 novih malih poduzeća za koje nema poticaja na Zavodu za zapošljavanje. Od svibnja će se osigurati i tri lokacije za nove tvrtke , tzv. startupove na Zagrebačkom velesajmu, Robnim terminalima i Sopnici Jelkovec.

Bandićev je to odgovor na Vladino rezanje poticaja za zapošljavanje koje je najavio u petak.

- Svi mladi koji ne budu mogli naći posao u realnom sektoru po programu takozvanog volontiranja za 1600 kuna, mogu računati da će po istom modelu godinu dana moći raditi u gradskoj upravi, tvrtkama i ustanovama - rekao je Milan Bandić.

Pokretanje videa...

Ivan Pandžić/24sata VIDEO

U Zagrebu je za rad za 1600 kuna prijavljeno 830 mladih za koje je potrebno 27 milijuna kuna . Za poticaje za tvrtke je osigurano 10 milijuna kuna . Mladi poduzetnici će dobiti i godinu dana edukacije preko Razvojne agencije Zagreb.

Bandić je rekao da je ponudio Vladi pomoć , ali oni su rekli da su našli sredstva za mlade. Ipak, Bandić kaže da neće biti napretka dok Vlada ne povuče poteze poput rezanja oporezivanja dobiti, prestanka stalnog mijenjanja zakona, dok ne ukloni barijere. I najvažnije: prestane se svaki investitor tretirati kao sumnjiv i zaustavljati investicije.

- Dok to ne bude, nećemo plakati i kukati, nego ćemo plivati i raditi da pomognemo ljudima - rekao je Bandić.

Rekao je i da će od srijede moći onih 400 poduzetnika dobiti novac.

- Neka se od srijede jave u ured za gospodarstvo. Bolju čestitku nisu mogli dobiti - rekao je Bandić.

'Novac od TZ-a sam vratio, nije bilo lako'

Milan Bandić dobio je i dodatni honorar od tvrtke Duplicato media, utvrdilo je povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa. Duplicato je tvrtka povezana sa Blitz Cinestarom. Bandiću se provjeravaju njegova dodatna primanja, a Povjerenstvo je već utvrdilo da nije smio primati naknadu od Turističke zajednice Zagreba. Navodno je primio 55.000 kuna , za koje on tvrdi da je vratio. Dodatni honorar je, kaže, od Duplicata dobio 2000 kuna koje je dao u humanitarne svrhe.

Pokretanje videa...

Ivan Pandžić/24sata VIDEO

- Posudio sam glas u crtiću i oni su mi to platili. Znam da me vi volite raditi bedakom, ali ja to radim od sebe kada ja hoću. Dao sam novac u humanitarne svrhe - rekao je Bandić.

Crtić je Mačak Maksim i Dronjkova družina . Bandić je dao glas gradonačelniku i zato je izabran. Dok je ovo lagano opravdao, prozivanje za prihod od Turističke zajednice je uzrujalo gradonačelnika.

Pokretanje videa...

Ivan Pandžić/24sata VIDEO

- Vratio sam tih 55.000 kuna prije mjesec i pol. Nije bilo lako, morao sam posuditi od supruge Vesne - rekao je Bandić.

Na kraju je svima zaželio sretan Uskrs te da kupe "svježa jajca, nije važno jesu domaća ili neka druga" . Poželio je također građanima da ''ne pretjeruju u jelu i piću jer je to smrtni grijeh, a i u utorak treba raditi'' .



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti