Obavijesti

News

Komentari 28

Bandić osniva novu tvrtku koja će obnavljati sportske objekte?

Bandić osniva novu tvrtku koja će obnavljati sportske objekte?
3

U Gradu tvrde da upravo Europske investicijske banke inzistiraju da se za ovakve projekte osnivaju zasebne tvrtke, koje su u vlasništvu Zagreba, baš zbog transparentnosti kako bi se svaka kuna mogla kontrolirati

VIDEO

Na sjednici Zagrebačke skupštine jedna od točaka trebala bi biti i osnivanje nove tvrtke koja bi se u Zagrebu trebala baviti isključivo obnovom sportskih objekata i koja bi u svom temeljnom kapitalu trebala imati vrijedne sportske nekretnine. Idejni začetnik osnivanja nove tvrtke 'Sportski objekti' je  - Slobodan Ljubičić, bivši predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, koji je sve izložio gradonačelniku Milanu Bandiću, a ovaj je, pak, bez konzultacija sa skupštinskim koalicijskim partnerima, odlučio odluku o osnivanju tvrtke staviti na dnevni red sjednice. 

Kako piše Jutarnji list, osim Arene Zagreb koja jedina zadovoljava sve uvjete, ostala sportska infrastruktura je na iznimno niskoj razini.

- Maksimir propada već dulji niz godina, Dom sportova također puca po šavovima, a o plivalištu na Šalati da ne govorimo. Riječ je o nekretnini u srcu grada koja je ruglo. Slična stvar je i s kompleksom Cibona. Što se više ti objekti budu prepuštali vremenu, to će više propadati, a njihova obnova će biti sve skuplja - kazali su Jutarnjem listu sugovornici iz Grada. navodno su već uspostavili kontakte s komercijalnim bankama koje bi financirale projekte. 

U Gradu tvrde da upravo Europske investicijske banke inzistiraju da se za ovakve projekte osnivaju zasebne tvrtke, koje su u vlasništvu Zagreba, baš zbog transparentnosti kako bi se svaka kuna mogla kontrolirati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako se nova tvrtka izglasa, navodno je prvi projekt obnova Šalate.

Natkrio bi se bazenski kompleks, proširio postojeći 50-metarski bazen, a dogradio bi se još jedan 25-metarski bazen za učenje plivanja ali i za rekreativne svrhe. Obnova bi stajala oko 200 milijuna kuna i u Gradu vjeruju da bi s mogla realizirati kroz dvije i pol godine. Grad bi za Šalatu na rok od 10 godina plaćao oko 22 milijuna godišnje kroz hipotekarni kredit. 

Nakon Šalate, po istom principu krenulo bi se u obnovu  Maksimira, Cibone, Doma Sportova, Svetica... Prema nekim procjenama, obnova svih sportskih objekata u Zagrebu koštala bi oko 150 milijuna eura.

Očekivano, oporba se već usprotivila osnivanju ovakve tvrtke i zahtijevaju da im se odgovori na niz pitanja vezana uz financiranje i poslovanje, a tvrde i da bi u takvu tvrtku, kao kontrolni mehanizam, trebalo postaviti nekoliko zastupnika iz  oporbe koji bi pratili i nadzirali rad tvrtke.

Klub zastupnika SDP – NH!PS održat će u 10.30 sati konferenciju za medije na temu 'Nalazi li se Grad Zagreb pred blokadom i kako se Grad Zagreb odnosi prema svojoj imovini'. Na konferenciji će sudjelovati predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a Gordan Maras i zastupnici u Gradskoj skupštini Matej Mišić (SDP) i Renato Petek (NH!PS).

S druge strane, Bandić će u 12 sati, uoči same sjednice Gradske skupštine, održati konferenciju za novinare na temu Akti gradonačelnika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović