Obavijesti

News

Komentari 247

Milan Bandić ostaje u zatvoru i bez 15 milijuna kuna jamstva

Milan Bandić ostaje u zatvoru i bez 15 milijuna kuna jamstva
4

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda je odbilo žalbe njegove obrane te je potvrdilo odluku suca istrage Zdenka Posavca. Bandić ostaje u pritvoru mjesec dana

VIDEO

Milan Bandić ostaje u istražnom pritvoru u Remetincu narednih mjesec dana . Izvanraspravno vijeće Županijskog suda odbilo je žalbe njegove obrane na određivanje istražnog zatvora i oduzimanje 15 milijuna kuna ranije uplaćene jamčevine.

- Obrana je tvrdila u svojim žalbama da je sudac istrage povrijedio više pravila Zakona o kaznenom postupku te da je u konkretnom slučaju p ovrijeđeno i pravo na pravično suđenje . Vijeće je odbilo sve te prigovore i smatra da činjenica da svjedokinja Vida Demarin nije ispitana na kontradiktoran način, odnosno da obrana nije imala pravo postavljati pitanja, nije u ovoj fazi postupka odlučno obzirom da se radi o pretkaznenom postupku  za koji je dostatno da postoji sumnja za počinjenje određenog kaznenog djela - rekao je glasnogovornik Županijskog suda.

VIDEO

Obrana Milana Bandića još se nije žalila na USKOK-ov zahtjev za proširenje istrage, na što ima mogućnost. Time ta odluka još nije postala pravomoćna.

Podsjetimo, Bandić je ponovo u Remetincu opet završio 10. ožujka. Tada je  istražni sudac prihvatio argumente Uskoka da je Bandić utjecao na svjedoke i pokušao ometati istragu protiv sebe. Naime, Uskok tvrdi da je Bandić od prosinca do veljače dva puta pritiskao svjedoka da promijeni iskaz i potpiše lažni dokument koji bi pomogao njegovoj obrani.

Osim toga, Uskok sumnja i da je Bandić tijekom prosinca 2014. i siječnja 2015. probao lažno prikazati umjetnine koje su pronađene kod njega.

Stoga su zatražili da se Bandiću ponovno odredi istražni zatvor i naplati jamčevina od 15 milijuna kuna , jer je postupio protivno uvjetima rješenja o jamčevini i danom obećanju da neće ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i da neće ponoviti kazneno djelo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 247
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk