Obavijesti

News

Komentari 90

Zagreb ima nove fontane: 'Sad je istinska hrvatska metropola'

Zagreb ima nove fontane: 'Sad je istinska hrvatska metropola'
8

SVEČANO OTVORENJE: Uz pratnju poznatih zagrebačkih pjesama građani su gledali fontane na kojima su se prikazivale slike i filmski isječci iz povijesti grada Zagreba

VIDEO

Nakon što su u srpnju puštene u probni rad, tri nove fontane u Zagrebu u srijedu navečer svečano je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji s Koalicijom za premijera sudjeluje na izborima. 

Uz Prljavo kazalište, Ivanu Kindl te orkestar kazališta Komedija, Zagrepčani su mogli uživati u svjetlosnom spektaklu. Program je započeo u 20.30 sati kratkim govorom gradonačelnika i nastavio se sa tri poznata hrvatska tenora (Đani Stipaničev, Ervin Baučić i Adalbert Turner Juci) koji su izveli najpoznatije zagrebačke skladbe poput: 'Dobro mi došel prijatelj', 'Tebi grade moj', 'Zagreb je najljepši grad i brojne druge'. 

Uz pratnju poznatih zagrebačkih pjesama građani su gledali fontane na kojima su se prikazivale slike i filmski isječci iz povijesti grada Zagreba. Osim na glazbi naglasak je bio "i na igri  vode i svjetlosti" jer su skladbe pratile svjetlosne projekcije povijesnih vizura Zagreba na fontanama te laserski show.

Na otvorenje su došli građani svih uzrasta i svi su uživali u predstavi koja im je priređena.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Došla sam sa unukom vidjeti kako to izgleda, ugodno sam se iznenadila - rekla je jedna od Zagrepčanka dok je druga samo nadodala kako prekrasno izgleda. 

Jedino što su zamjerili gradonačelniku je slabo osvjetljena ulica oko samih fontana jer kako je rekla jedna starija gospođa nije mogla vidjeti kuda hoda kada je dolazila.  

Svečano otvorenje fontana

Posted by 24sata on 7. rujna 2016

Za fontane je bilo predviđeno kako će stajati 28 milijuna kuna, a dok su se neki žalili kako se taj novac mogao uložiti u vrtiće Milan Bandić samo je odgovorio kako ih u Zagrebu ima dovoljno.  

- Ja 16 i pol godina trošim novac na predizbornu kampanju, ali na dobrobit građana - izjavio je gradonačelink i dodao kako će nakon 11. rujna ovako biti u cijeloj Hrvatskoj, odredit će prioritete i sa stručnim ljudima pokrenuti kotač Hrvatske povijesti.  

Gradonačelnik je za kraj rekao kako je Zagreb sada istinska hrvatska metropola. 

Svečano otvorenje fontana u Zagrebu Više na http://bit.ly/2caSuze

Posted by 24sata on 7. rujna 2016

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a