Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bandić prijavio Jelušića zbog ugovora kojeg je lani potpisao

None Foto: G.Stranzl

Bivši dogradonačelnik Jelušić je u prosincu 2012. potpisao promjenu Društvenog ugovora čime su promijenjene odredbe o odlučivanju Nadzornog odbora u APIS-u

Grad Zagreb je prijavio bivšeg dogradonačelnika i aktualnog saborskog zastupnika SDP-a Ivu Jelušića Općinskom državnom odvjetništvu i Povjerenstvu za sukob interesa. Smatraju kako je neovlašteno i nezakonito potpisao promjenu Društvenog ugovora u Agenciji APIS IT, javlja Tportal. Ističu kako je Jelušić time doveo Grad u nepovoljan položaj.

Jelušić je u prosincu 2012. godine potpisao promjenu Društvenog ugovora čime su promijenjene odredbe o odlučivanju Nadzornog odbora u APIS-u. Gradu je sporno to što u trenutku potpisivanja promjena Jelušić nije obnašao nikakvu dužnost u gradu jer je u ljeto 2010. godine podnio ostavku na mjesto dogradonačelnika.

Aktualni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je zbog toga odlučio ODO-u uputiti dopis u kojem traži očitovanje o mogućem počinjenju kaznenog djela krivotvorenja službene isprave. Od javnog bilježnika, kod kojega je Jelušić ovjerio dokument, zatražili su da se izjasni na koji je način utvrdio njegove ovlasti za zastupanje Grada. 

Jelušić nije negirao promjenu ugovora, a istaknuo je kako je to bilo nužno.

Komentari (12)
  • Sva je sreca da je SDP mafija izgubila izbore i vlast u Zagrebu koliko vidim, vidite kad su oni dolazili i preuzimali vlast od HDZ a govorili su ostavljeno ovako stanje, a vidite kad su oni otisli sa vlasti polako KRIMINAL i MAFIJA se pocimu otkrivat , taj SDP je Katastrofa za Hrvatsku drzavu, i sta bi sa Mafijasem Jelusicem? Otisao on u Sabor na dodatnih 17 tisuca kuna, JADAN TI LI STE NAROD, kad na izborima dajete legitimitet MAFIJI iz SDP i ADZ a.

    9. 7. 2013,   13:40
  • Ma ti svi političari, od nezavisnih do stranačkih pijuna, bi i mater prodali da im ide u korist. Ma gade mi se sve stranke, čast izuzecima.

    9. 7. 2013,   13:43
  • Sjetite se samo kako je SDP pljuvao po Bandicu, a sad Jelusic priznao kriminal,SDP izgubio izbore u Zagrebu i presao Jelusic u Sabor,i uzima vam dodatnih 17 tisuca, a za KRIMINAL nikad nece odgovarat ,tek kad SDP izgubi izbore parlanetarne tad ce i UDBASKO pravosudje bit smjenjeno i onda tek mozemo ocekivat sudjenja,SRAMOTA

    9. 7. 2013,   13:43