Obavijesti

News

Komentari 7

'Bandić troši novac Zagrepčana na oglase ciljanim skupinama'

'Bandić troši novac Zagrepčana na  oglase ciljanim  skupinama'
1

Ako je gradonačelniku u redu trošiti desetke tisuća kuna na takve oglase, dodao je, u SDP-u drže kako je bolje taj novac utrošiti za mjesec dana higijenskih potrepština u jednom vrtiću

VIDEO

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras u petak je ocijenio nedopustivim da gradonačelnik Milan Bandić novac Zagrepčana troši na osobne oglase i poruke isprike "pojedinim ciljanim skupinama", kakvim smatra plaćeni oglas u novinama kojim se Bandić još jednom ispričao braniteljima zbog susreta sa srbijanskim političarom Draganom Markovićem Palmom.

 - Više ništa ne čudi kada je u pitanju ponašanje gradonačelnika Bandića. Potpuno je neprimjereno trošiti novac, po ne znam koji puta, poreznih obveznika na osobne oglase i osobne poruke pojedinim ciljanim skupinama u Zagrebu - poručio je Maras na konferenciji za novinare.

Ako je gradonačelniku u redu trošiti desetke tisuća kuna na takve oglase, dodao je, u SDP-u drže kako je bolje taj novac utrošiti za mjesec dana higijenskih potrepština u jednom vrtiću, kako roditelji ne bi trebali kupovati WC papir svojoj djeci.

Osvrnuo se i na odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da je Bandić povrijedio načelo obnašanja javne dužnosti jer povjerenstvu nije na vrijeme dostavio potrebnu dokumentaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tražimo od gradskih vlasti da dogovore koliko je koštao oglas u novinama

- Stoga tražimo od gradskih vlasti da što prije odgovore povjerenstvu i odgovore koliko je koštao današnji oglas. Naš zastupnik je podnio i takav upit gradskoj upravi, kako bi građani dobili potpunu informaciju koliko je njihovih novaca utrošeno na nešto što je po nama potpuno nepotrebno - istaknuo je Maras.

Najavio je da će SDP, pokaže li se u ponedjeljak da ne postoji vladajuća većina u Gradskoj skupštini, tražiti što skorije izbore u gradu.

- Nedopustivo je da skupština nema normalno funkcioniranje i većinu - rekao je te nedopustivim ocijenio i učestali prelazak zastupnika u klub Bandićeve stranke.

- Nedopustivo je također političko trgovanje unutar skupštine i moja je poruka državnom odvjetniku Jeleniću da obrati dobro pozornost što narednih dana rade gradonačelnik i njegovi suradnici u Skupštini - kazao je.

Bandić će napraviti sve da političkom trgovinom dođe do većine u Gradskoj skupštini

Maras je naglasio kako ima informacije da će Bandić s partnerima napraviti sve što je u njihovoj moći da političkom trgovinom dođu do većine u Skupštini.

- Moj je poziv gospodinu Hasanbegoviću da u ponedjeljak ne doživi moralno posrnuće, da se vrati i dalje drži kvorum Bandiću, kao što je i u dvije godine dok je zajedno s njim politički trgovao, što se vidjelo u pitanju pojedinih pročelnika - poručio je i dodao kako SDP neće držati kvorum na sjednici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke