Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bandić uvodi naplatu parkinga za cijeli Zagreb: 'To je harač...'

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je ovu opciju razmatrao i početkom prošle godine. No, Zagrepčani su se pobunili pa je odustao

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sve predsjednik gradskih četvrti i mjesnih odbora na radni sastanak s Upravom Zagrebačkog holdinga.

Sastanak će biti danas u 17 sati u Gastro Globusu, a jedna od točaka dnevnog reda je uvođenje naplate parkinga na cijelom području Zagreba.

Informaciju o ovom sastanku na svom Facebook profilu objavio je zagrebački gradski zastupnik Tomislav Stojak, pitajući se pritom uvodi li Bandić 'novi harač u Zagrebu'.

No, neslužbeno saznajemo u Zagrebu da još nikakva odluka nije donesena o naplati parkiranja u cijelom gradu niti su napravljene prethodne analize. 

- Više se radi da se ispita puls javnosti i vijeća gradskih četvrti o toj ideji. Ne znači da će naplata biti u cijelom gradu, a to je u određenim kvartovima i nemoguće provesti - kaže nam sugovornik iz zagrebačke gradske uprave.

Podsjetimo, Bandić je ovu opciju razmatrao i prošle godine. No, Zagrepčani su se pobunili pa je odustao.

- Smatram da je duboko nepravedno i nemoralno da jedna ulica plaća parkiranje, a druga ne. No ništa neću raditi na silu. Kako građani odluče, tako će i biti - poručio je tada gradonačelnik.

Tema: Hrvatska

Komentari (119)
  • Raselit nas triba, da nas manje ima.... nisu tu ni bili, tad ce reci svima....

    10. 9. 2019,   12:46
  • Kad će više protest protiv ovog zlotvora?

    10. 9. 2019,   12:51
  • tako i treba, deri dok možeš, vidiš da ti niko ništa ne može. Bljak, fuj, rig......

    10. 9. 2019,   12:43