Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bandić vratio Ribarevu bistu: Piše Ivo Lolo, a ne Ivo Lola

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL 10

Kao što je i obećao Bandić je jučer u Zagrebu vratio bistu narodnog heroja. Iz gradske uprave nismo uspjeli dobiti objašnjenje zašto piše Lolo

Ivo Lola Ribar jedan je od najvećih heroja Drugog svjetskog i hrvatskog antifašističkog rata, bez kojeg Hrvatsku danas ne bismo mogli imati, rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

POGLEDAJTE GALERIJU:

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL 10


Bandić je u utorak u središtu grada otkrio Ribarovu bistu. Na spomeniku stoji natpis “Ivo Lolo Ribar”, a ne “Ivo Lola Ribar”. Iz gradske uprave nismo uspjeli dobiti objašnjenje zašto piše Lolo. Tihomir Cipek, profesor političke povijesti sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, kaže da je uobičajeno Lola te da stoga taj nadimak treba biti na spomeniku. Neki Ribarovi biografi tvrde da mu je majka dala nadimak Lolo, a ne Lola.
Komentari (169)
  • Lol :-)

    10. 10. 2017,   17:32
  • Opet Robin kupuje glasove za slijedeće izbore.

    10. 10. 2017,   17:33
  • Zanimljivo. Tita proglašavaju ratnim zločincem, a Lolu ratnim herojem, a Lola je bio desna ruka Titovim partizanima u borbi protiv fašista i njihovih sluga. Ovaj cirkus rade jedni te isti ljudi. Radi se o društveno političkoj obmani i manipulaciji, odnosno radi se o društveno političkoj i povijesnoj prostituciji.

    10. 10. 2017,   17:53