Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bandićevi pokemoni: Skupio ih je sve, kod njega su se 'skućili'

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bivši SDP-ovac i ministar zdravstva Siniša Varga tvrdio je da će biti nezavisni zastupnik. Učlanio se u stranku Milana Bandića i postao njegov 13. ‘žetončić’. I Milanka Opačić je promijenila stranački dres

Saborski klub Milana Bandića je najpopularnije utočište za dio zastupnika, a ima i onih koji su se “skućili” u njegovoj stranci. U ljetnim mjesecima Bandićeve stranačke redove podebljali su bivši SDP-ovci Siniša Varga, ali i Milanka Opačić.

Bivši ministar zdravstva izlaskom iz SDP-a tvrdio je da će djelovati kao nezavisni zastupnik i više puta demantirao da prelazi u drugu stranku. Promijenio je mišljenje.

Foto: PIXSELL/24sata

- Pozvali su me da potaknem realizaciju stvaranja tzv. zdravstvenog holdinga u Zagrebu kako bi se racionalizirali troškovi i povećala efikasnost - objasnio je Varga svoj potez.

Navodno bi trebao preuzeti mjesto predsjednika upravnog vijeća zagrebačke Hitne medicinske službe. Prije tri dana se u Bandićevu stranku upisala i Opačić, iako je također ranije tvrdila da će u Saboru djelovati kao nezavisna zastupnica.

Postoji li i za nju neko mjesto u Gradu Zagrebu, nismo uspjeli doznati jer nije odgovarala na pozive. Ovo je drugi put da Opačić dolazi k Bandiću. Prvi put primio ju je u zagrebački ogranak SDP-a na Peščenici.

Bandićeva stranka sad ima pet zastupnika i ukupno 13 “žetončića”.

Na parlamentarnim izborima 2016. godine Bandić je osvojio mandat u Saboru.

Komentari (131)
  • manjinama ZABRANITI zastupnike, kakva je ovo nebuloza da jedan kajtazi dobije 100 glasova nepismenih roma i ide u sabor, a i ostali manjinci. i onda ih uzme jedna stranka, ono halo, uzmeš ljude koji su po defaultu u saboru pod svoje. to nigdje nema. manjince ukinuti

    15. 8. 2019,   11:05
  • Bandić je najveći ekolog u Zagrebu i šire. Zbrinjava otpad . Stranka MB 365 stranka jada i solidarnosti je pretvorio u reciklažno dvorište.

    15. 8. 2019,   11:18
  • Konačno se i Opačićka svrstala kamo i spada.

    15. 8. 2019,   11:02