Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bandićevi pročelnici dobili su uvjetne: Muljali su s GUP-om

None Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Uskok ih je teretio da su nezakonitim izmjenama Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba pogodovali investitorima u potencijalnom iznosu od 68,65 milijuna kuna

Bivši najbliži suradnici zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića nepravomoćno su na Županijskom sudu u Zagrebu osuđeni za malverzacije s gradskim urbanističkim planovima iz 2007. godine.

Tadašnji gradski pročelnik Željko Horvat i bivša tajnica Gradske skupštine Greta Augustinović Pavičić dobili su godinu i 10 mjeseci zatvora uvjetno na tri godine. Davor Jelavić, Jadranka Veselić Bruvo, Ivica Fanjek i Vidoje Bulum osuđeni su na godinu i osam mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine, dok je investitorica, vlasnica tvrtke Phoenix capitis, Andreja Gazdek, dobila osam mjeseci zatvora uvjetno na godinu dana.

Uskok ih je teretio da su nezakonitim izmjenama Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba pogodovali investitorima u potencijalnom iznosu od 68,65 milijuna kuna, no nakon vještačenja ta korist iznosila je samo 360.000 kuna.

Komentari (29)
  • Pa naravno da su dobili uvjetne, što bi drugo? No, nigdje ne vidim da piše da će morati vratiti tih 68 milijuna, ili da će ih vratiti oni kojima su pogodovali. Ma zamislite, a Sud kažnjava tamo neke bake koje su dale prosjakinji 10 kuna. Koja je ovo nakaradna država u kojoj živimo, sve vrijednosti čovječnosti i morala su nestale.

    22. 2. 2019,   17:21
  • Uvjetne??? Uvjetne???

    22. 2. 2019,   17:16
  • Uvjetne? Hahaha!! Zato su Huanito i pas Medo krivi!

    22. 2. 2019,   17:18