Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bankar je prije bijega bliskim ljudima ostavio 500.000 kuna

None Foto: Miranda Cikotic/Ivo Cagalj/Pixsell 8

Iz banke u Vrlici tijekom vikenda nestalo je 11,5 milijuna kuna. Kako kažu u splitskoj policiji, osumnjičenik je i dalje nedostupan. Navodno je prešao granicu s Bosnom i Hercegovinom preko Vinjana Donjih

Bio je iznad politike, građanskih udruga i lokalnih institucija. Mogao si mu se obratiti za bilo što, sve je mogao ‘srediti’. Što mu se dogodilo, nikome nije jasno, kažu Vrličani o Srđanu D. (59), voditelju poslovnice OTP banke.

Opljačkana OTP banka u Vrlici | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Iz banke u Vrlici tijekom vikenda nestalo je 11,5 milijuna kuna. Kako kažu u splitskoj policiji, osumnjičenik je i dalje nedostupan, a nije pronađen ni novac.

Kako doznajemo, prije nego što je bankar prešao granicu s Bosnom i Hercegovinom, a navodno je to učinio preko Vinjana Donjih, ostavio je pola milijuna kuna bliskim osobama želeći tako zbrinuti obitelj.

No ta gesta nije naišla na odobravanje te je novac uskoro završio u rukama policije.

POGLEDAJTE VIDEO

Zašto je toliko novac bio u banci?

Nestanak silnog novca iz banke već je treći dan top tema u ovom malom dalmatinskome mjestu, mjestu iz kojeg mladi neprestano odlaze i koje je odavno izgubilo nadu u boljitak. Iz njega je, naposljetku, ovih dana otišla i banka.

Klijenti su, naime, još prije dobili obavijest da će se poslovnica OTP banke, jedine banke u mjestu, zatvoriti 15. studenog. No zbog ovih nenadanih događaja svi klijenti dobili su novu obavijest o ranijem zatvaranju, točnije 11. studenog.

ISTRAGA U VRLICI Policija u banci: Iz trezora su nestali milijuni, traže bankara

Milijune pokupio još uz petak

To je stvorilo velik problem klijentima banke, koji su po svoj novac, nakon što ga više nisu mogli podignuti na bankomatu, morali ići u Sinj ili neki drugi grad. A kako je Srđan odnio novac i zašto ga je u tako maloj poslovnici bilo toliko, ima više verzija.

Prema jednoj od njih, banka se pripremila na dizanje većih količina depozita pa se zbog toga odjednom u poslovnicu slilo toliko novca. Druga verzija kaže kako je bankar tražio da dopreme toliko novca jer je klijent zatražio milijunski kredit u gotovini.

Prema trećoj verziji on je zapravo još ranije odnosio novac te se zbog vijesti kako će se poslovnica zatvoriti prestrašio revizije poslovanja te je uzeo sve što je mogao, uključujući novac s nekih računa, i netragom nestao.

VIDEO: Banka iz koje je nestao novac

'Ispario je. Ovako lude priče još nije bilo'

Iako će većina reći kako je Srđan legenda, ima i onih koji mu nisu skloni.

- Bio je dobročinitelj i pohlepnik istodobno. Očito se malo pogubio. Ima suprugu, četvero djece i unučad. Mogu shvatiti da je uzeo pare i napustio Vrliku, ali kako će bez djece i unučadi... Imao je puste prijatelje, na raznim pozicijama i u svakom gradu. Ako je zaista prebjegao u Hercegovinu, mora da mu je netko sredio dvojno državljanstvo - kažu mještani Vrlike.

Inače, Srđan je bio u ratu kao pripadnik 126. brigade, bavio se lovom, a bio je i dopredsjednik Kinološkog društva u Vrlici.

- Zadnji put vidjeli smo ga u četvrtak, na kavi. Novac je navodno pokupio u petak i tijekom vikenda ispario. Da se nešto događa, shvatilo se u ponedjeljak kad su klijenti došli po novac. Djelatnica je rekla da je sustav pao. Tad se već pročulo da je Srđo nestao. Pričalo se i da je otet. Ovako lude priče u Vrlici dugo nije bilo - pričaju naši sugovornici.

Novac je navodno bio i u kunama i eurima, a neki navode kako ga je izvadio kroz bočne prozore kuće u kojoj je poslovnica banke.

Policija je danima “češljala” poslovnicu i Srđanovu obiteljsku kuću nedaleko od banke, no već u srijedu nikog nije bilo.

Komentari (120)
  • Uživaj i ne daj se uloviti, kakvo stanje vlada u državi ljudima ne preostaje ništa drugo nego postati lopov. Čitav život radiš za crkavicu a kad odeš u mirovinu onda se pozdravi sa životom.

    13. 11. 2019,   20:13
  • Dabogda ga nikada ne ulovili, bar da je vise takvih da pokupe novac iz banaka

    13. 11. 2019,   20:20
  • Srdjo svaka cast.da netko zajeba i naj vece lopove u svijetu.banke su opasnije i od sanadera,nadana i slicnih... nadam se da ce uspjet potrosit sto veci dio novca i da ga nikada nece zakon uhvatiti...sretno mu bilo...

    13. 11. 2019,   20:16