Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Barack Obama pozvao svijet da pruži priliku Donaldu Trumpu

None Foto: AFP/PIXSELL

Američki predsjednik Barack Obama pozvao je u subotu u Limi svijet da "pruži priliku" njegovu nasljedniku Donaldu Trumpu čije izjave o protekcionizmu ili NATO-u brinu američke saveznike.

- Bit će važno da svijet ne donosi ishitreni sud nego pruži priliku izabranom predsjedniku, izjavio je Obama u okviru godišnjeg sastanka 21 gospodarstva Azije i Pacifika (APEC).

- Ne vodi se država na način na koji se vodi kampanja, rekao je američki predsjednik.

- SAD je tako velika zemlja da si ljudi nakon svakog izbora postavljaju pitanja, dodao je Obama, na posljednjem službenom putu u inozemstvo njegova predsjedničkog mandata.

- Glede Latinske Amerike, ne očekujem velike promjene u politici nove administracije, izjavio je on pred studentima katoličkog sveučilišta u Limi.

Obama, koji će dužnost predati Trumpu 20. siječnja, srčano se založio za demokraciju iako se "ponekad pokazuje frustrirajućom".

- Nakon desetljeća u kojem smo vidjeli sve više zemalja kako usvajaju demokratsku praksu, sada gledamo kako idemo unatrag, kazao je on.

No, "dugoročno, te vlade propadaju, njihova gospodarstva propadaju", zaključio je Obama.

Komentari (33)
  • Ma šta imaš pozivat. Svijet je sretan što se riješio tebe i Killary, u nadi da Trump neće tvojim stopama.(iako mislim da ga budu stiskali židovi i oni u plahtama iz SA)

    20. 11. 2016,   10:48
  • Pruzimo priliku Trumpu. Pa koji si ti faktor da na to pozivas. Osam godina si palija vatru okolo naokolo po cilom svitu.

    20. 11. 2016,   09:35
  • Ma ko si ti da ciloj kugli sugerira da se pruži Trumpu prilika ?! Koji hurac skrećeš vodu na svoj mlin i kakva je to uopće izajva ?! Ko da će netko tebe pitati i slušati !!!! Ajde goni u onu sterilnu kuću da te naše oči više ne vide!!!!

    20. 11. 2016,   12:19