Obavijesti

Promo sadržaj

Barcaffe espresso osvojio dvije zlatne medalje

Barcaffe espresso osvojio dvije zlatne medalje
3

Titule ponijeli i Barcaffè Tradizione i Barcaffè Prestigio

Na ovogodišnjem Međunarodnom natjecanju u degustaciji kave (Internacional Coffe Tasting) koje je održano 29. i 30. studenog u Milanu u organizaciji Međunarodnog Instituta za degustaciju kave (International Institue of Coffe Tasters), Barcaffè espresso osvojio je dvije zlatne medalje za svoje mješavine Barcaffè Tradizione i  Barcaffè Prestigio.

Suci ovogodišnjeg natjecanja bili su stručnjaci za kavu, a napitke od kave ocjenjivali su na osnovu nekoliko kriterija, kao što su: zaokruženost ukusa, intenzitet arome, struktura i postojanost pjene. 

Izutetno smo ponosni što smo na ovogodišnjem natjecanju postali nositelji čak dvije zlatne medalje i time se našli u društvu drugih vrlo popularnih brendova u Italiji i šire. Barcaffè oduvijek provodi stroge mjere kontrole kvalitete, počevši od izbora samog zrna sirove kave, pa do savršeno pripremljenog i posluženog espressa u kafićima“, izjavio je Andrej Bele, Generalni direktor Strateškog poslovnog područja Kava Atlantic Grupe.

Napomenuo je da ovo nije prvi put da Barcaffè dobitnik zlatne medalje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Barcaffè je ponosni nositelj čak 6 zlatnih medalja na Međunarodnim natjecanjima u testiranju kave, te nam je izuzetno drago što ovoj kolekciji pridružujemo i ovogodišnje dvije zlatne medalje“, dodao je Bele. 

Barcaffè je jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, čija priča počinje još 1970. godine u tadašnjoj tvornici Droga Portorož, a danas njegovu ponudu čini više od 40 proizvoda, počevši od mješavina mljevene pržene kave, espresso kave, instant napitaka i coffee to go. Barcaffè Tradizione pripremljen je od najkvalitetnijih vrsta arabike i robuste. Obiluje intenzivnim okusom i pikantnom aromom s notom gorkog kakaa i crne čokolade. Prisutan je širom regije.

O organizatoru:

International Institute of Coffee Tasters (IIAC), je neprofitno udruženje podržano samo članarinama i osnovano je 1993. godine u svrhu sastavljanja i širenja znanstvenih metoda za senzornu procjenu kave.
Uvijek se fokusirao na espresso, simbol napravljen u Italiji, usavršavajući određeni način degustacije. Od svog osnivanja IIAC je proveo stotine kurseva licence za degustaciju kafe uz prisustvo operatera i ljubitelja kave iz cijelog svijeta. Tokom svoje istraživačke aktivnosti, podržanog od strane znanstvenog odbora na visokom nivou, IIAC je usavršio šalicu za degustaciju koja optimizira procjenu espressa, istovremeno vrši važne studije o korelacijama između oznaka kvalitete, otkrivenih putem kemijske analize i senzornih osobina kafe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača
Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.