Obavijesti

News

Komentari 50

Barikade, psi napadači...: Kako policija čuva Advent u Zagrebu

Barikade, psi napadači...: Kako policija čuva Advent u Zagrebu
1

U zoni blagdanskih događanja policija će imati mobilni info centar u kojem će građani moći dobiti sve potrebne informacije za samozaštitu, ali i pomoć u slučaju da postanu žrtve...

VIDEO

Zagrebačka policija će do 15. siječnja iduće godine na prostorima gdje se za vrijeme adventa okuplja veliki broj građana provoditi niz mjera usmjerenih na njihovu zaštitu pri čemu će na prilazima gradskom središtu biti uspostavljeni i tzv. blokadne točke s psima za otkrivanje eksploziva.

Načelnik zagrebačke policije Marko Rašić na predstavljanju aktivnosti tijekom Adventa u Zagrebu kazao je da je policija uspostavila blokadne punktove na svim prilaznim pravcima koji vode do trgova i prostora gdje će se održavati adventska događanja radi veće sigurnosti i sprječavanja kaznenih djela. Blokadne točke uključuju betonske žardinjere i vozila uz koje se nalaze policajci s psima za detekciju eksploziva i psima napadačima.

U zoni blagdanskih događanja policija će imati mobilni info centar u kojem će građani moći dobiti sve potrebne informacije za samozaštitu, ali i pomoć u slučaju da postanu žrtve nekog kaznenog djela, poput džeparenja za koje je uočen trend rasta.

Zagrepčane i goste, po načelnikovim riječima, čuvati će dostatan broj policajaca u odori, ali i u civilu koji će sprječavati eventualna kaznena djela i hvatati počinitelje. Zagrebačkim policajcima pomagat će i kolege iz ostalih dijelova Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U središtu grada će do 7. siječnja na snazi biti privremena regulacija prometa i režim dostave koja će se u pješačkoj zoni moći obavljati samo od 2 do 7 sati ujutro, dok će se izvan tog vremena dostava omogućiti samo iznimno na obodima pješačke zone.

Radnim danima od ponedjeljka do četvrtka, od 17 do 23 sata, na snazi će biti zabrana prometa za sva vozila osim tramvaja i vozila stanara na zapadnoj strani Zrinjevca i na dijelu od Tesline do Hebrangove ulice, dok će se promet Berislavićevom od Gajeve do Zrinjevca odvijati dvosmjerno.

Petkom, subotom i nedjeljom promet će biti zatvoren od 17 do 24 sata na zapadnoj strani Zrinjevca, Trga Josipa Juraja Strossmayera i Trga kralja Tomislava, dok će se promet Berislavićevom od Gajeve do Zrinjevca i Katančićevom od Gajeve do Strossmayerovog trga odvijati dvosmjerno.

Policija preporučuje vozačima da za vrijeme Adventa u Zagrebu koriste javni gradski prijevoz ili izbjegavaju dolazak svojim vozilima u širi centar.

Načelnik zagrebačke policije rekao je da je stanje sigurnosti povoljno što potvrđuju i statistički podaci po kojima su ukupan kriminalitet i prekršaji u padu pri čemu se bilježi bolja razriješenost kaznenih djela, dok je u prometu 14 osoba poginulo manje nego lani.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina