Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Barišić Grubišiću: Odrekni se mandata i ukidam ti suspenziju

None Foto: Patrik Macek/Pixsell

Na tribinama u Europskom domu Ivan Grubišić će predstavljati ciljeve Saveza za građansku i etičku Hrvatsku. Naglasio je da će poštivati zakletvu danu u Saboru

Nezavisni saborski zastupnik don Ivan Grubišić u srijedu navečer je govorio u Europskom domu. Bila je to prva u nizu tribina na kojima planira predstavljati ciljeve Saveza za građansku i etičku Hrvatsku pod zajedničkim nazivom 'Građansko društvo i duhovnost', piše T-portal.

Između ostalog, na tribini je istaknuo četiri nacionalne sramote Hrvata. To su po njemu politikantstvo, kriminal i korupcija, nefunkcionalnost pravne države i šutnja tzv. elita. 

Odgovarajući na pitanja publike rekao je da su hrvatski građani bili i ostali tolerantni prema nepravdi i lopovima. 

Naglasio je da ima obavezu poštivati zakletvu koju je dao u hrvatskom Saboru i da ne može prihvatiti ucjene crkvenog vodstva. Kazao je da je 6. veljače od splitskog nadbiskupa Marina Barišića primio ucjenjivačko pismo u kojem mu je napisao da će mu ukinuti suspenziju ako se odrekne saborskog mandata. 


Komentari (31)
  • To je kršćanin i pravi domoljub koji želi svojoj zemlji i svom narodu bolju budućnost! Ne daj se! I David je pobijedio Golijata!

    16. 2. 2012,   11:16
  • Crkvanjaci, pogledajte kakvi trebate biti.

    16. 2. 2012,   11:40
  • Don Grubišiću,niti slučajno ne odustajte,trebamo Vas svi u Saboru,i oni koji su Vas izabrali i oni koji su birali neke druge! Vi ste zastupnik hrvatskog naroda !

    16. 2. 2012,   11:30