Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Barišić: Meni je u interesu da Milanovića učinim kršćaninom

None Foto: Duško Jaramaz/Pixell

Crkva surađuje sa svakom Vladom dosad, bilo bi nam drago ukoliko možemo u odgovornom pristupu društvu dati svoj obol, kazao je monsignor Marin Barišić

Dobro je da Crkva ima utjecaj na politiku jer je ona vrlo važna stvar za jedno društvo. Crkva mora politiku vidjeti u smislu općeg dobra - rekao je monsignor Marin Barišić koji je gostovao u Dnevniku Nove TV.

Ipak, napomenuo je kako on ne bi koristio rječnik kojim se poslužio biskup Košić.

- Poznajem mlađeg kolegu, on je dobar čovjek, no ja taj rječnik ne bi upotrijebio. Osobu moramo prihvaćati. Meni je u interesu da Milanovića učinim kršćaninom, ne bih ga nikada tako udaljio od sebe - rekao je Barišić.

Nada se odgovornoj vlasti.

- Mislim da svaka vlast koju narod izabere na svoj način voli taj narod i želi raditi za narod. Ako smo sada mi poslije 25 godina sazrijeli da imamo odgovorniju vlast koja je spremnija služiti, hvala Bogu, ja je pozdravljam. Ali, trebat će se dokazati. Ja očekujem jedan zreliji iskorak, odgovorniji. Želim da svi shvatimo da smo itekako odgovorni za život običnog čovjeka i za društvo u cjelini. Crkva surađuje sa svakom Vladom dosad, bilo bi nam drago ukoliko možemo u odgovornom pristupu društvu dati svoj obol - kazao je monsignor Barišić.

Komentari (75)
  • Monsignor, započnite od domoljuba, oni su bliži vašim skutama. Naprimjer ovi koji se vjenčaju i po nekoliko puta, a onda ih vaši blagoslivljaju, pa eto poučite ih malo. Ja sam se u Crkvi vjenčao 1 put i ne pada mi na pamet da pogazim taj zavjet.

    28. 12. 2015,   20:56
  • Dragi i poštovani monsignor Barišić, šta znači učiniti nekoga kršćaninom ? Meni i mojoj familiji, koja je od pamtivjeka kršćanska, nije prihvatljivo da jedan npr.Tomac, koji je 80 godina bio nevjernik, žestoki komunist i SDP-ovac, postane odjednom vjernik koji ide u crkvu, a pun je mržnje prema svojim , donedavno, ideološkim partnerima i suradnicima. Dali je bit našeg postojanja, nužnije, biti kršćanin , ili živjeti što više po 10 Božjih zapovjedi i izbjegavanju 7 smrtnih grijeha ? Oprostite mi, imam nekoliko poznanika ateista, koji su puno bolji ljudi nego mnogi koji pohode oltare, a žive pod parolom lijeva ruka desni džep. U kršćanstvo nam se, naročito od 90-te, uplelo svega i svačega. Ako ćete od Milanovića napravit takvog kršćanina kao što je Tomac, hvala, nemojte se trudit !

    28. 12. 2015,   20:58
  • Bilo bi jako fino da se vjerske institucije i škole drže onog što im je posao umjesto ulaženja u politiku. Crkva vjere, milosrđa, prmovisanja ljubavi, tolerancije, pomaganja onim kojima treba pomoć a škole kako odgojiti i naučiti nove generacije.. Kad vidimo Hodže u BiH parlamentu ili vladike u Srpskom onda se svi slažemo da im tamo nije mjesto a kad je kod nas onda to pojedinci ne vide.

    28. 12. 2015,   20:44