Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Barišić: Obitelj je dijagnoza i terapija hrvatskog društva

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

UGROŽENOST: Nadbiskup splitsko-makarski istaknuo je kako je obitelj ugrožena raznim ideologijama. Slušalo ga je 20.000 vjernika koji su došli u Solin na Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji

Čežnja za pripadati svojoj obitelji te imati roditelje i rodoslovlje ne može biti ugašena nikakvim konvencijama i uklanjanjima imena roditelja iz školskih svjedodžbi, rekao je mons. Marin Barišić.

Slušalo ga je 20.000 vjernika koji su došli u Solin na Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Vodio je misu zajedno s 21 biskupom i brojnim svećenicima. Nadbiskup splitsko-makarski mons. Barišić istaknuo je da je brak zajednica muškarca i žene, a obitelj zajedništvo roditelja i djece, i to se, kako je naglasio, nikad ne smije i ne može promijeniti. Naveo je i da su goruća pitanja u društvu poražavajuća demografija, male plaće, nezaposlenost, neradne nedjelje, pobačaj, škole bez prvašića i odlazak mladih te da se ta pitanja mogu riješiti ako budemo imali zdrave, snažne i sretne obitelji.

- Obitelj je i dijagnoza i terapija našeg hrvatskog društva! Koja obitelj? Obitelj koja je otvorena životu i koja poštuje život! Ona nosi budućnost i radost - rekao je Barišić na susretu katoličkih obitelji koji se ove godine održavao pod geslom “Obitelj - izvor života i radosti”. Dodao je da je Hrvatskoj potrebno autentično zajedništvo.

Komentari (15)
  • Biskup nije ništa rekao o potrebi povećanja minimalne plaće na recimo 4.000,00 kn neto.

    16. 9. 2018,   20:23
  • Obitelj je svetinja i treba ostati na okupu. Ako joj to nije moguće kod ovih koje podržava Crkva, onda u Irskoj, NJemačkoj, Švedskoj.....

    16. 9. 2018,   21:55
  • Korupciju i politički nemoral nije naveo - toga smo se falabogu riješili !

    17. 9. 2018,   05:48