Obavijesti

News

Komentari 4

Baš neočekivani obrat: Drago mi je, ja sam Mile, a ne Vesna...

Baš neočekivani obrat: Drago mi je, ja sam Mile, a ne Vesna...
1

Da je njegova obrovačka usamljena ljepotica muško, barba Mile je shvatio kad se počela šepuriti i zavoditi cure. Da bi se guski procijenio spol, treba je uhvatiti, razgrnuti perje i instrumentom procijeniti spol

VIDEO

Napokon ste shvatili! Nadam se da ćete me sad prestati zvati guskom. Ja sam muško, gakala je u četvrtak u Obrovcu legendarna guska Vesna, zvijezda rijeke Zrmanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:15

- Znao sam da će moj spol prvi primijetiti moj spasitelj barba Mile. On je jedini shvatio da sam muško i drago mi je da ću nositi njegovo ime. Naime, još u jajetu me s livade pokupio s još četvero mojih neizlegnutih braće i sestara. U najboljoj namjeri odnio nas je u inkubator te vratio u rijeku nakon što smo ojačali. Ali jao, kao u onoj priči o ružnom pačetu, roditelji na rijeci više nas nisu prepoznali. U strašnoj drami pobili su mi braću i sestre, a ja sam se spasio bijegom na obalu rijeke. Da nije bilo njega, i ja bih skončao. Dobri Mile me svaki dan hranio kruhom da ojačam, a uskoro su mi mrvice bacali i drugi. S vremenom me jato pomalo počelo puštati u rijeku, ali sam se morao držati dalje. Ipak sam uspio zavesti guskicu koja se sa mnom družila kad jato ne bi gledalo.

Barba Mile dao joj je ime Šime, misleći da je ona muško, a ja žensko. Nepravedno se ljutio na nju kad me ne bi branila od jata koje bi se okomilo na mene. Pa nije to njezin posao! A govorio joj je da je mlakonja i da nije baš zadovoljan zetom. Malo me to ljutilo, ali oprostit ću mu jer nama guskama nije lako odrediti spol. Veza nam je ionako pukla zbog razlika u karakteru - gakao nam je u četvrtak svoju priču gusan, dok se šepurio baš onako kako to rade mužjaci njegove vrste pred parenje, zaranjao u rijeku i močio perje da bude privlačniji guskicama. I baš je to zbunilo dobrog barba Milu Josića, obrovačkog umirovljenika koji je spasio našeg pernatog princa. Vidio je Mile svoju Vesnu kako se s partner/icom izdvojila na obali Zrmanje, sunčajući se u paru.

Ali barba Mili nije bilo jasno zašto je Vesna preuzela inicijativu pa gače, šepuri se i zavodi ženku. Zaključio je da je lezbijka ili - muško. A to se potvrdilo kad je Vesnina partnerica snijela jaje, koje je, nažalost, odnijela nedavna bujica. Obrovčani su potom predložili da se Vesna zove Mile, prema svojem spasitelju.

- Kad se guska šepuri pri udvaranju, pokazuje ljepotu svojeg perja, uljepšava ga i glasa se, vjerojatno je riječ o mužjaku - zaključila je i ornitologinja Šoštarić, što je našem pernatom Mili svakako bilo drago.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"