Obavijesti

News

Komentari 104

Batom ih brutalno izudarao, pa otišao u svoj stan i igrao igrice

Batom ih brutalno izudarao, pa otišao u svoj stan i igrao igrice
7

Ozlijeđena žena (87) je operirana u splitskoj bolnici i postoje velike šanse da preživi. Dežurni zamjenik Županijskog državnog odvjetnika naložio je obdukciju tijela pokojnog Vicencija

VIDEO

Splitska policija u petak je privela i, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičila L. J. (24) iz Solina da je ubio 92-godišnjeg Vicencija Uvodića i teško ozlijedio njegovu 87-godišnje suprugu Senku. Ozlijeđena žena je operirana u splitskoj bolnici i postoje velike šanse da preživi. Dežurni zamjenik Županijskog državnog odvjetnika naložio je obdukciju tijela pokojnog Vicencija. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:26

Očekuje se da će osumnjičenog 24-godišnjaka nakon ispitivanja tijekom subote privesti istražnom sucu splitskog Županijskog suda te da će mu biti određen istražni zatvor. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:25

Kako javlja Slobodna Dalmacija, još uvijek nije poznat motiv ovakvog iživljavanja, a istražitelji u stanu nisu pronašli nered "klasičan" za ovakva razbojstva poput razbacanih stvari, otvorenih ormara i slično. Uočili su da je otvoreno nekoliko ladica, no tek treba utvrditi je li što ukradeno i o čemu se radi. Žrtve izgleda nisu bile bogate, živjeli su prosječnim umirovljeničkim životom, a nisu u posljednje vrijeme, barem koliko istražitelji za sada znaju, došli do značajnijeg novca prodajom zemlje ili slično. 

Mlatio ih je batom: Senka je sva u krvi dozivala susjede
Mlatio ih je batom: Senka je sva u krvi dozivala susjede

Do osumnjičenog mladića policija je došla kada je nesretna žena nakon sat vremena, oko 19 sati, došla k svijesti i uspjela alarmirati susjede. Tada im je rekla tko ih je napao, a oni su pozvali policiju koja je stigla vrlo brzo.  

Solin ubojstvo

Osumnjičeni mladić, ispričali su susjedi za Slobodnu Dalmaciju, čak je navodno sa svojim ocem, nakon što se po zgradi pronijela vijest da je došlo do zločina, došao dva kata ispod svog stana vidjeti što se dogodilo sa susjedom. Do tada je igrao igrice na računalu u svom stanu. 

Kad su policajci stigli po njega, bio je vrlo smiren i "hladan", za razliku od članova svoje obitelji koji su bili u šoku. Iako je tu ustvrdio “nisam ja”, policajci su ga odmah priveli na kriminalističku obradu. Bez ikakva odugovlačenja ili opiranja mirno je sjedio i slušao upute istražitelja, bio je vrlo kooperativan te im je dao svoju odjeću i obuću. 

Susjeda: Bio je pristojan i naizgled normalan

Susjedi ne mogu vjerovati da je upravo osumnjičeni mladić - ubojica. 

- Očekivala bih to od nekog drogaša kojemu je droga "isprala" mozak, ali ovaj je momak bio pristojan i naizgled normalan. Popio bi kavu tu u kafiću pokraj zgrade, uredno se javljao i, koliko znam, nije imao problema sa zakonom. A starog Vicu nisam baš poznavala, vidjela bih ga kako stoji na balkonu zgrade i gleda uokolo - kazala je za Slobodnu Dalmaciju jedna starija gospođa iz susjednog ulaza. 

Imao dvije prekršajne prijave zbog marihuane

Mladić je, doznaje Slobodna, dosad imao tek dvije prekršajne prijave zbog posjedovanja manjih količina marihuane, i to posljednju 2016. godine. Na Facebooku je objavljivao mnoštvo nasilnih fotografija, a zadivljen je, također nasilnim, filmom “300”. Objavljivao je sadržaj povezan sa sotonizmom, pentagrame i druge okultne simbole. 

Podsjetimo, mladić je u četvrtak oko 18.45 sati, prema zasad rekonstruiranom tijeku događanja, pozvonio na vrata bračnog para Uvodić na drugom katu 15-ak minuta prije 19 sati te je gospođu Senku zamolio da mu da brašna za palačinke. Kako se ulaz zaključava, a 24-godišnjaka poznaje, pustila ga je u stan. 

Zatukao susjeda: Ušao u stan i molio ih brašno za palačinke?
Zatukao susjeda: Ušao u stan i molio ih brašno za palačinke?

Tad ju je počeo udarati batom za meso, zaustavio se tek kad je pala na pod, naizgled mrtva. Odmah potom ušao je u dnevni boravak i napao Vicu Uvodića, izudaravši ga nekoliko puta istim batom po glavi. Na mjestu ga je usmrtio. Potom je nešto tražio po stanu, neslužbeno doznajemo, jer je pobacao dio pokućstva, ladice te noćne ormariće uz bračni krevet. Zatim je otišao iz stana, što je Senka Uvodić iskoristila te se uspjela nekako dovući do vrata susjednog stana – nije imala snage, teško ranjena, podignuti se i pozvoniti, nego je krvavom rukom kucala na dno vrata pokušavajući dozvati pomoć.  

Prijeti mu 40 godina zatvora

Prvi susjed je čuo zvuke, a otvorivši vrata, u prvi trenutak je ostao skamenjen. Pribrao se te potom pozvao Hitnu i policiju. Oni su munjevito stigli, a teško ranjena Senka govorila je: “Luka. Luka je to bio, pogledajte mu cipele...”.   

Uto je s posla stigao i mladićev otac. Čuo je te riječi, ostao u šoku ne vjerujući, misleći da se njegova stara susjeda zabunila. Pitao je: “Moj Luka?!” te odmah otišao u stan po sina. Spustili su se zajedno, mladić je ispred žrtve i policije rekao samo: “Nisam ja”, no već je i to bilo dovoljno za uhićenje.

Policija je mladića kazneno prijavila za teško ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva iz koristoljublja. Moguća kazna je dugotrajni zatvor, odnosno i 40 godina robije, dok je za “obično” ubojstvo maksimum 20 godina. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.