Obavijesti

News

Komentari 46

Bauk: Građani su očito spremni dati šansu HDZ-u da se popravi

Bauk: Građani su očito spremni dati šansu HDZ-u da se popravi
1

Član Predsjedništva Arsen Bauk nakon sjednice prokomentirao je stranački rejting koji se već mjesecima drži oko 22 posto. Kaže kako u stranci nisu pretjerano zadovoljni rejtingom

VIDEO

Predsjedništvo SDP-a u četvrtak je raspravljalo o pripremama za Glavni odbor stranke u subotu, financijskom izvješću, ali i previranjima u nekim stranačkim ograncima nakon izbora novih čelnika poput Vukovara i Splita.

Član Predsjedništva Arsen Bauk nakon sjednice prokomentirao je stranački rejting koji se već mjesecima drži oko 22 posto.

„U SDP-u nisu pretjerano zadovoljni rejtingom, ali su građani očito spremni dati šansu HDZ-u da se popravi, iako mislim da se neće popraviti“, rekao je i poručio da je SDP jedina alternativa HDZ-u.

Nije ni rejting HDZ-a bio puno bolji negdje od 2013. do 2015., kada je počeo rasti, konstatirao je Bauk. Ocijenio je da građani nisu zadovoljni Vladom HDZ-a i dodao: „Na našu žalost još uvijek nam ne daju potporu u većoj mjeri“.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

„Mislim da u ovom trenutku još uvijek daju priliku i HDZ-u da se popravi, iako mislim da se to neće dogoditi, i ako ta prilika bude propuštena, tražit će alternativu. A jedina prava, organizirana alternativa je SDP, a ne ni Živi zid ni Most“, uvjeren je Bauk.

Osvrnuo se i na neke pojedinačne izlaske iz stranke poput Jurice Meića iz zagrebačkog ili Damira Krstinića koji je vijećnik u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije te previranja u Vukovaru, u kojemu se ne uspijeva konstituirati Gradski odbor.

„Neki članovi nas napuštaju, neki nam pristupaju. Napuštali su nas i kada nam je išlo najbolje pa je logično da se to događa i kada nam ide srednje ili lošije“, kazao je Bauk.

Najavio je da će dio Predsjedništva otići do Vukovara kako bi pokušao smiriti situaciju nakon izbora Željka Sabe za čelnika.

Neslužbeno se doznaje da će dio Predsjedništva i u Splitu nastojati sniziti tenzije nakon što je stranku preuzeo Goran Kotur.

SDP je, podsjetio je Bauk, u saborsku proceduru uputio prijedlog izmjena Zakona o dječjem doplatku jer želi u ovom razdoblju staviti naglasak na najugroženije skupine stanovništva.

Upozorili su, kaže, i na loše povlačenja novca iz EU fondova, istaknuvši da Hrvatska nije iskoristila priliku da se više financira iz zajedničkih EU fondova, a manje iz proračuna te prozvao HDZ-ovu eurozastupnicu Ivanu Maletić „koja je prije bila glasna, a sada netragom nestala, da se više angažira“.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina