Obavijesti

News

Komentari 26

Bauk: Idemo na izbore da prestane ovo mučenje u Saboru

Bauk: Idemo na izbore da prestane ovo mučenje u Saboru
1

Prošli tjedan smo svjedočili natezanju jednog saborskog kluba hoće li biti glasanja u 12 ili 13 sati i pokazivanju mišića HDZ-u, zatim smo svjedočili raspadu parlamentarne većine, kaže SDP-ovac

VIDEO

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk pozvao je u petak vladajuće da se konsolidiraju kako bi Sabor normalno radio ili da "završe proces raspadanja pa da idemo na izbore" jer sve ostalo je "mučenje i trakavica".

"Pozivamo vladajuću većinu da se konsolidira i normalizira pa da Hrvatski sabor počne normalno raditi ili da završi njihov proces raspadanja i da idemo na izbore. Sve ostalo je mučenje i trakavica u Saboru, daljnje urušavanje povjerenja građana u političare i politički sustav, što je već s ovom koalicijom značajno narušeno jer ova vlast nema veze s onim što su građani izabrali na izborima 2016.", rekao je Bauk na konferenciji za novinare.

Već drugi put za redom petkom se ne glasuje pa je vrijeme zapitati se što se događa u vladajućoj većini. "Prošli tjedan smo svjedočili natezanju jednog saborskog kluba hoće li biti glasanja u 12 ili 13 sati i pokazivanju mišića HDZ-u, zatim smo svjedočili raspadu parlamentarne većine jer nisu uspjeli izglasati imenovanja u odbore, pa odbori sada rade bez predstavnika vladajuće većine, tako da je njihovo funkcioniranje zapravo upitno", kaže Bauk.

"Danas na popisu imamo rekordan broj zakona na glasanju jer smo ih jučer raspravili preko 60 i ponovno nema glasanja. Kako se to događa već drugi petak za redom, stječe se dojam da je parlament blokiran zbog odnosa u vladajućoj koaliciji pa bi bilo dobro da javnost dobije odgovor na pitanje tko je Boris Johnson u vladajućoj koaliciji i blokira parlament. Tko je kraljica, to otprilike znamo", ironičan je Bauk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Parlamentarna većina bez izbornog legitimiteta

Ističe da Hrvatska ima parlamentarnu većinu koja je sklepana bez izbornog legitimiteta, prelascima zastupnika iz jednog kluba u drugi, iz oporbe u vlast.

"Imamo slučajeve da članovi vladajuće koalicije tjeraju jedni druge iz koalicije i pozivaju jedni druge da ostanu u koaliciji, imamo konspirativne sastanke po zagrebačkim restoranima, svaka sličnost sa Sanaderom i Hernadijem je slučajna, kako bi se učvrstilo bratstvo i jedinstvo vladajuće koalicije. Imamo i predsjednika Vlade koji probleme u vladajućoj koaliciji pokušava dedramatizirati upornim cipelarenjem Povjerenstva za sukob interesa", kaže Bauk.

Kao najbizarniji primjer naveo odlazak predsjednika kluba druge po veličini grupacije u vladajućoj većini zbog suštinskih razlika unutar tog kluba (Roberta Jankovicsa iz Kluba zastupnika rada i solidarnosti).

"Zamislite kakve tek suštinske razlike postoje u vladajućoj većini gdje su s jedne strane Glavaš i HDSSB, a s druge SDSS i zastupnici manjina. Kakve onda suštinske razlike postoje unutar HDZ-a gdje su jedni za koaliciju sa SDSS-om, a drugi nisu? Samo je jedna suštinska sličnost - želja za vlašću, sve ostalo je prožeto suštinskim razlikama koje bi građani trebali riješiti na izborima", poručio je Bauk.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag