Obavijesti

News

Komentari 78

KBC Split: Nije istina da ćemo tužiti Ivanu Ninčević Lesandrić

Očekujem od vas da blago ili ako treba oštrije upozorite državnu instituciju da radi protiv Ustava, ako to ne poslušaju očekujem da budu smijenjeni odgovorni u toj instituciji, poručio je Bauk Jandrokoviću

VIDEO

Nakon što je iz splitske bolnice stigla neslužbena najava da će tužiti zastupnicu Mosta Ivanu Ninčević Lesandrić za klevetu, stigle su i prve reakcije.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

04:39

U Saboru je o tome progovorio Arsen Bauk (SDP) ustvrdivši kako je riječ o skandaloznom činu. Pozvao se na Ustav i upozorio da zastupnik ne može biti pozvan na kaznenu odgovornost za izraženo mišljenje ili glasovanje u Saboru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Rasplet 'slučaja kiretaža': KBC Split tuži zastupnicu Mosta?
Rasplet 'slučaja kiretaža': KBC Split tuži zastupnicu Mosta?

- Ako državna institucija ili institucija kojoj je osnivač država, a to je KBC Split ne poznaje Ustav, onda bi trebali oni koji postavljaju Upravno vijeće, a to je ministar i Ministarstvo - naveo je Bauk. Ako to ne naprave, Bauk od predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića očekuje da zaštiti saborske zastupnike od mobinga državnih institucija. 

- Očekujem od vas da blago ili ako treba oštrije upozorite državnu instituciju da radi protiv Ustava, ako to ne poslušaju očekujem da budu smijenjeni odgovorni u toj instituciji - poručio je Bauk. 

Vučetić: Zastrašivanjima žele žene svesti na tišinu i posluh

Na Facebooku se oglasio o istoj temi oglasio nezavisni zastupnik Marko Vučetić.  

- Ako se pokaže istinitom 'informacija' da će bolnice tužiti pacijentice koje su progovorile o osobnim, bolnim iskustvima tijekom provedenih medicinskih postupaka vezanih za reproduktivno zdravlje žena, onda se nalazimo na zabrinjavajućem mjestu s kojega se pokušava raznim zastrašivanjima i institucionalnim pritiscima potisnuti ženskost žene i svesti je na tišinu i posluh - naveo je.

Pozvao je one koji planiraju poduzimati pravne radnje protiv bilo koje žene zato što je žena i ima iskustvo kako je to biti žena u današnjoj Hrvatskoj, da isto naprave i protiv njega.  

'Ministar me nije kontaktirao, a šefa splitskog KBC-a ću tužiti'
'Ministar me nije kontaktirao, a šefa splitskog KBC-a ću tužiti'

- Smatram da povijesna pozornica na kojoj bilo koja manifestacija ljudskosti bivstvuje u zapovjednoj i nametnutoj tišini, nije povijesna pozornica ljudskog svijeta, nego stratište svega ljudskog, a na stratištu, poznato je, pravo na život imaju samo egzekutori - zaključio je.

Zastupnica Ninčević Lesandrić ne želi komentirati neslužbene najave. O svemu će se očitovati, kako kaže, kada i ako to postane službeno. 

KBC Split: Još traje istraga, neće biti tužbe

Iako je prva informacija bila da će podići tužbu, sada iz splitske bolnice dolaze pomirljivi tonovi. Navode kako još uvijek traje interna istraga vezana uz optužbe Mostove zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić te poručuju kako nije istina da će tužiti Mostovu zastupnicu zbog klevete.

- Nije istina da će KBC Split tužiti Ivanu Ninčević Lesandrić - rekao je v.d ravnatelja bolnice Julije Meštrović za Dnevnik.hr.

Dodao je kako bolnica još uvijek nije završila sa svojom internom istragom pa ni sami rezultati još nisu poznati. Kazao je kako ne želi požurivati rad kolega koji se bave tim slučajem, već da posao obave kvalitetno i u skladu s propisima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina