Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bauk: Očito je HDZ zaključio da će si time nanijeti štetu...

Za sad nitko iz HDZ-a nije komentirao odluku da se Predsjedništvo i Skupština EPP-a ne održi u Saboru. Oporba kaže da su pritisci urodili plodom i kako su zaštitili dignitet Sabora.

Za sad nitko od HDZ-ovih zastupnika nije se očitovao preokretu odnosno odluci vodstva EPP-a da neće imati tehničke sastanke u Saboru, a prije kongresa stranke zakazanog u zagrebačkoj Areni. Oporbeni zastupnici stava su kako su pritisci urodili plodom te da su zaštitili dignitet Sabora.

Arsen Bauk (SDP) kazao je kako je HDZ, zbog pritiska javnosti i opozicije odustalo od loše ideje da se sabornica iznajmi EPP-u ji stava je da je to jedan mali korak u zaštiti dostojanstva institucija zemlje i Sabora. Prokomentirao je i neslužbeno objašnjenje iz HDZ-a da je to učinjeno na zahtjev EPP-a kako ne bi nanosili štetu svojoj članici. Bauk sumnja da europski pučani više razmišljaju o šteti HDZ-u nego što o tome razmišlja sam HDZ.

- Očito je HDZ sam zaključio da će mu se nanijeti šteta, a europski pučani su samo izgovor - rekao je Bauk.

I Miro Bulj (Most) stava je da su "obranili dignitet Sabora". Podsjetio je da je predložio zaključak kojim je tražio da zastupnici glasaju o iznajmljivanju sabornice, ali da to šef Sabora nije htio uvrstiti na raspravu.

- Oni su donijeli tu odluku jer je to nepravedno prema ovom Domu i to je sramotna odluka jer bi se jedino u Hrvatskoj od svih zemalja u EU to dogodi.U zadnjem trenutku štite svog partnera HDZ jer kako dozvoliti da u vrijeme Vukovara u Saboru bude stranka u kojoj su četnik Aleksandar Vučić i fašist Antonio Tajani - kazao je Bulj,.

Krešo Beljak (HSS ne misli da je to pobjeda.

- To je i dalje figa u džepu. Figu koju su držali cijelo vrijeme Plenković i HDZ, a sada su je stavili u džep. Ne mijenja se činjenica da su Aleksandar Vučić i Andrej Plenković dio iste europske obitelji - rekao je Beljak. 

Naveo je kako bi bilo previše gledati četnika kako govori u hrvatskoj sabornici, čovjeka koji je 1995. godine u Glini govorio da ovo nikada neće biti ustaška Hrvatska, a sada da govori u „ustaškom“ Saboru.

- To bi bilo previše i za Plenkovića, ali on će biti u Zagrebu, bit će dio iste obitelji i to apsolutno ništa ne mijenja na stvari. Svi oni koji imaju imalo zdravog razuma znaju da su HDZ i Srpska radikalna stranka de facto ista stranka - zaključio je šef HSS-a. 

 

Komentari (27)
  • Nije to bauće u pitanju. Dolaze ugledni gosti a ovdje ima toliko neuglednih zastupnika, primitivaca koji bi ovo što svakodnevno čine u sabornici sigurno u gorem obliku činili u vrijeme tih događanja. Uvjeren sam da bi se neki od njih čak namazali drekom i plašili goste iz EU. Sramota bi bila za Hrvatsku da se recimo miro bulj panj gol pojavi pred Frau Angelom ili glavati maras sa maskom čoponje tite.

    14. 11. 2019,   12:10
  • SDP je ionako slab a ova bezvezna "koalicija" sa još bezveznijim HSS-om, točnije njihovim notorno stupidnim i poremećenim čelnikom, učinit će ih još slabijim. Tko je lud ne budi mu drug.

    14. 11. 2019,   12:04
  • Snježana , ovaj članak Vam je suvišan , jer stiglo je 'priopčenje' .

    14. 11. 2019,   11:58