Obavijesti

News

Komentari 35

Bauk: Zaključak DORH-a o Branku Šegonu bio očekivan

Bauk: Zaključak DORH-a o Branku Šegonu bio očekivan
4

O kaznenom djelu nitko nije govorio. Jedno je kaznena odgovornost, drugo je politička odgovornost, rekao je ministar uprave Arsen Bauk o slučaju Šegon

VIDEO

Za ministra uprave Arsena Bauka zaključak DORH-a u slučaju Šegon bio je očekivan. Na pitanje jesu li posljedice za Šegona koji je na zahtjev premijera smijenjen s mjesta pomoćnika ministra bile ipak preteške budući da se sada pokazalo da nije kriv, ministar je kazao da je smjena bila stvar političke ocjene:

- O kaznenom djelu nitko nije govorio. Jedno je kaznena odgovornost drugo je politička odgovornost. Nisam odluku premijera o tome komentirao ni kad je donesena pa nemam nikakve potrebe da je komentiram nekoliko mjeseci nakon toga - kazao je.

Na pitanje je li ga iznenadila odluka DORH-a koja je stigla dan uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a Bauk je izjavio:

- S obzirom da ste mi odluku upravo priopćili nisam stigao razmišljati o tome je li me iznenadilo ili nije. Mislim da je to dobra odluka. Gospodin je bio dio vladajuće garniture i ono što je dobro je da nije bilo elemenata kaznenog dijela. To svakom članu Vlade treba biti drago, neovisno o dnevno političkim i unutarstranačkim i drugim interesima - poručio je.

Prokomentirao je priču mogućeg sukoba interesa vezano uz zapošljavanje premijerovog bratića.

- Hrvatska ima jedan od najstrožih zakona o sukobu interesa u Europi i ima neovisno povjerenstvo koje je u svom radu dokazalo. Imali smo nekoliko priča već koje nisu bile priče tako da u mom poznavanju zakona i tog slučaja ne znam u kojem bi to smislu bio sukob interesa - rekao je.

Dragovan bez komentara: Nemam pojma o tome 

Igor Dragovan (SDP) nije želio komentirati zaključak DORH-a prema kojem u slučaju Branka Šegona nije počinjeno kazneno djelo.

- Nisam to čuo i nažalost ne mogu vam odgovoriti na pitanje jer ne znam o tome ništa. Bio sam u Saboru na glasanju, nemam pojma o tome i sad bih ja trebao nešto komentirati. Od mene bi to bilo jako neodgovorno, neozbiljno i ja vas molim za razumijevanje - kazao je Dragovan.

Ni Jandroković nije vidio priopćenje 

Zaključak DORH-a o slučaju Šegon nije želio komentirati ni Gordan Jandroković (HDZ) jer nije vidio priopćenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa