Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Beba (1) je ostala nakon operacije bez oba bubrega

None Foto: Danko Vučinović

Djevojčica (1) je operirana u Klaićevoj bolnici jer joj nije radio bubreg. Kirurg Bahtijarević ne zna je li pogriješio. Nakon operacije joj ne radi ni drugi...

Djevojčica (1) došla je tijekom srpnja u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu jer joj bubreg nije radio. Imala je anomaliju u mokraćno-bubrežnom sustavu, piše Novi List. Liječnici su je operirali, a Ministarstvo zdravstva kasnije izvjestili da je tijekom operacije došlo do "neželjenog ishoda". Ministar Darko Milinović odbacio je takvo izvješće i u bolnicu poslao inspekciju zdravstva da utvrdi koji je uzrok "neželjenog ishoda" i što se točno dogodilo. U inspekciji su među ostalim i nefrolog te dva dječja kirurga. Djevojčica je, naime, uslijed operacije prakitčno ostala i bez drugog, zdravog bubrega, doznaje Novi List. U Klaićevoj je djevojčicu operirao krirurg Zoran Bahtijarević, inače i liječnik hrvatske nogometne reprezentacije.
- U datim okolnostima i s raspoloživim nalazima, uvijek bih donio istu kiruršku odluku. Ponovio bih isto i da je na stolu bilo moje dijete ili dijete moga brata - rekao je Bahtijarević i dodao da ne zna je li tijekom operacija on pogriješio ili se dogodila komplikacija na koju nije mogao utjecati.

Komentari (14)
  • da je njegovo dijete ili od brata onda bi ga odveo nekud van na operaciju a ne tuj u mesariju

    1. 8. 2009,   23:11
  • da nema tih doktora svi bi mi pomrli!

    2. 8. 2009,   00:09
  • ljudski je griješiti ali ne na čuvjeku !!!

    1. 8. 2009,   22:56