Obavijesti

News

Komentari 49

Beba Batman: 'Mojoj predivnoj curici rekli su da je monstrum'

Beba Batman: 'Mojoj predivnoj curici rekli su da je monstrum'
1

U Americi bi Luna trebala na 80 operacija, uključujući i ugradnju posebnih balona da bi se raširila koža. Ostali bi joj i ožiljci. No u Krasnodaru, kod rurskog doktora Popova, madež joj uklanjaju metodom sličnom laserima

VIDEO

Kongenitalni melanotički nevus. To je vrsta madeža koji prekriva cijelo čelo i gotovo cijelo lice sedmomjesečne djevojčice Lune s Floride. Američki mediji od milja je zovu "Beba Batman". Njezina majka Carol Fenner (36) i otac Tiago Tavares (32), Amerikanci brazilskih korijena, obišli su sve bolnice koje se bave sličnom vrstom operacija u SAD-u. Zdravstveno osiguranje nije pokrivalo troškove, a posljedice operacije bili bi vidljivi ožiljci, rekli su američki liječnici. 

- Išli smo u Boston, Chicago, New York... Rekli su nam da bi operacija koštala oko pola milijuna dolara i da bi Luni ostali ožiljci. Nisam htjela da naša curica na licu ima ožiljke kao Frankenstein. Zbog toga ni ja ni suprug uopće nismo bili sigurni da želimo tu operaciju - rekla je Carol, kojoj su američki liječnici rekli kako će Luni trebati oko 80 operacija, uključujući i ugradnju posebnih "balona" kojom bi se raširila koža na mjestima gdje bi uklanjali madež. Cijeli proces trajao bi četiri godine. 

No prelomili su nakon jedne nedjelje u Pompano Beachu na Floridi, gdje žive, i groznog komentara koje je čula majka.

- Gospođa koja je sjedila do mene u crkvi svom djetetu je rekla da ne gleda u pravcu Lune i da je ona monstrum. Čula sam je. Tad smo prelomili i odlučili se za operaciju - rekla je Carol za Daily Mail.

Carol Fenner holds her daughter Luna upon the arrival at Moscow

Na kraju su odlučili da majka s djetetom privremeno preseli u ruski Krasnodar, gdje je djevojčicu laserskom tretmanu podvrgnuo doktor Pavel Popov. Stigli su u Rusiju prije sedam mjeseci. Cijeli proces traje oko godinu i pol. Cijena jednog tretmana je oko 25.000 dolara i Luni će ih trebati barem osam. Zbog toga je majka pokrenula Crowdfunding kampanju. Zasad su skupili oko 55 tisuća dolara.

- Doktor Popov mi je rekao da njegova metoda uključuje korištenje nečeg sličnog laseru. Već nakon dva tretmana na Luninu čelu i oko očiju madež se potpuno povukao na tim mjestima! Sad sam sigurna da smo dobro odlučili što smo otišli u Rusiju - rekla je majka, koja će godinu i pol, skupa s Lunom, živjeti odvojeno od oca.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.