Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Beba heroj imala je 660 g, a bila je dugačka 31 cm

None Foto: Robert Anić/PIXSELL 5

Magdalena iz Jastrebarskog je rođena u 27. tjednu trudnoće. Nakon rođenja je još izgubila na težini, pa je pala na nevjerojatnih 580 grama

Magdalena Rubes bila je samo malo veća od plastične bolničke šprice. Rođena je u 27. tjednu trudnoće, 4. srpnja 2006. godine, u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj. Bila je duga 31 centimetar i teška samo 660 grama. Nakon rođenja još je izgubila na težini pa je pala na nevjerojatnih 580 grama. Ipak, njezina borba za život u inkubatoru bila je fantastična. U prvim danima života pobijedila je žuticu, a liječnici su je držali u sterilnom okruženju jer je svaka infekcija  mogla biti kobna. Magdalenini roditelji Andreja (32) i Ivica (33) iz Jastrebarskog strepili su svakodnevno nad svojom djevojčicom i vjerovali u najbolji mogući ishod. Mala heroina pomicala je granice sporo, ali odlučno. Nakon 45 dana provedenih u inkubatoru znatno je napredovala pa smo tad o njoj ponovno pisali prenijevši dobru vijest - Magdalena ima 990 grama! Izbjegavši sve nedaće i opasnosti koje su na nju vrebale malena je nastavila napredovati, a hranu je primala kroz infuziju na nozi. Nad njom su danonoćno bdjeli požrtvovni djelatnici Neonatološkog odjela na čelu s prim.dr. Mirnom Pleša. Magdalenini roditelji beskrajno su se veselili svakom gramu koji je njihova djevojčica dobivala, a najsretniji dan za njih je bio 29. rujna 2006. godine. Nakon gotovo tri mjeseca mogli su djevojčicu odvesti kući. Magdalena je tad imala 2300 grama i bila duga 42 centimetra. Nastavila je normalno rasti i napredovati, a mama kaže da nije bila zahtjevna beba. Roditelji je redovito vode na kontrole za neurorizičnu djecu, ali nasreću sve je u redu. Magdalena Rubes, nakon svega što je prošla, izrasta u veselu i zdravu djevojčicu.

MAGDALENA JE BILA I NAŠ PONOS HRVATSKE 2006.
Sićušna djevojčica koja je pokazala beskrajnu snagu u borbi za život postala je ne samo miljenica osoblja Neonatološkog odjela Petrove bolnice nego i heroina cijele Hrvatske. Njezinu hrabrost i ustrajnost kojih nije bila ni svjesna nagradili smo proglasivši je jednim od 24 heroja u našoj akciji Ponos Hrvatske. I Magdalenini roditelji vjeruju da će njihova curica postati posebna.

Komentari (2)
  • *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

    16. 6. 2010,   17:32
  • ne mogu virovat da ovaj clanak nema ni jedan komentar,a neka ava karabatic preko 320 komentara,..o jadna nacijo,..!!jadu jadni nesritni!!!!!

    2. 11. 2012,   11:28