Obavijesti

News

Komentari 127

Beba se bori za život: Policija razmatra da prijavi i majku?

Beba se bori za život: Policija razmatra da prijavi i majku?
1

NIŠTA NE ŽELE PROGNOZIRATI Stanje djevojčice stare mjesec dana je stabilno. Nema dodatnih komplikacija. Roditelji bdiju uz nju u bolnici. Ocu djevojčice prijeti i kazna zatvora

VIDEO

Liječnici su obavili kontrolni CT mozga. Usporedit će ga s prvim CT-om koji su napravili kad je curica primljena u Klaićevu. Vitalni znaci su stabilni, ali djevojčica je i dalje u životnoj opasnosti zbog prirode ozljede, rekao je u nedjelju prof. dr. sc. Goran Roić, ravnatelj Klaićeve.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:17

Djevojčicu, staru nešto više od mjesec dana, u petak oko 14 sati u obiteljskoj kući u mjestu u blizini Đurđevca pas je ugrizao za glavicu. Prestravljeni roditelji odmah su pozvali Hitnu pomoć koja je bebu prvo prevezla u koprivničku bolnicu, odakle su je, zbog težine ozljeda, prebacili u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Beba je danas stabilno, iako je još uvijek u životnoj opasnosti'
'Beba je danas stabilno, iako je još uvijek u životnoj opasnosti'

Iako su liječnici vrlo oprezni i ne žele davati nikakve prognoze, dobra je vijest, doznajemo, da je njezino stanje posljednjih dana nepromijenjeno što znači da nema dodatnih upalnih promjena ili komplikacija.

Ocu prijeti zatvorska kazna 

Roditelji su tijekom subote popodne cijeli dan bili uz svoju bebu u bolnici. Osim brige za zdravlje i oporavak prvog djeteta, muke im zadaje ih i kaznena prijava koju je koprivničko-križevačka policija podnijela protiv oca B. K. (45). Sumnjiče ga zbog povrede djetetovih prava, odnosno grubog zanemarivanja roditeljskih dužnosti i to za teži oblik djela, kojim je zapriječena kazna zatvora od jedne do osam godina jer je dijete teško ozlijeđeno. Otac je ujedno i vlasnik mužjaka Agaresa starog tri godine, koji je ugrizao bebu.

Navodno, policija razmatra mogućnost da za isto kazneno djelo bude osumnjičena i majka, budući da je i ona bila u kući kada se napad dogodio, doznaje Jutarnji list

Psa su odmah temeljem rješenja veterinarske inspektorice iz Đurđevca smjestili u koprivničko Sklonište za životinje Ottova kućica, gdje će se provesti kontrolni pregled na bjesnoću.

Strava u Repašu! Provalio kroz vrata i napao bebu u kolijevci
Strava u Repašu! Provalio kroz vrata i napao bebu u kolijevci

Bojan Mataković iz Hrvatskog kinološkog saveza objasnio je što će se dalje događati sa psom koji je izgrizao bebu.

- Psa će prvo trebati kastrirati i sterilizirati, odvesti na dodatno školovanje, a morat će ići i na test socijalizacije. Ako ga ne prođe, morat će ga eutanazirati - rekao je stručnjak.

Bio je ljubomoran? 

Kao razlog napada psa na bebu vidi kao prvo ljubomoru psa na novog člana obitelji te smatra mogućim da ga vlasnici nisu dovoljno dobro pripremili na dolazak prinove.

Bebinog oca u subotu je ispitala policija te je on kratko pojasnio događaje u petak popodne. Tek se očekuje njegovo prvo ispitivanje u nadležnom državnom odvjetništvu, a nije još doneseno ni rješenje o provođenju istrage.

'Teško da je pas iz čista mira samo odjednom napao tu bebu'
'Teško da je pas iz čista mira samo odjednom napao tu bebu'

- Roditelji su u potpunom šoku i nisu u stanju sudjelovati u medijskom pojašnjavanju događaja - kratko je rekao očev odvjetnik Rafael Krešić. Šokirana majka bebe u subotu je smogla snage tek kratko reći: “Znam da sad ispada kao da nismo pazili, ali jesmo, pazili smo. Dogodilo se u sekundi”.

Nisu ga ostavljali s bebom 

Susjedi i poznanici obitelji kažu da je pas kupljen prije tri godine kao štene te su roditelji djeteta smatrali da je potpuno socijaliziran.

- On ima pse od svoje 18-te, 19-te godine i nikad nije imao nijedan incident. Dosad je imao tri psa i svi su uginuli od starosti ili bolesti. Ovome se nitko nije mogao nadati - govore njihovi poznanici.

Uzgajivači: Zbog nedorečenog zakona ovog će biti sve više
Uzgajivači: Zbog nedorečenog zakona  ovog će biti sve više

Roditelji su, pričaju nam, pazili da pas ne ostaje sam u prostoriji s bebom. Navodno su vrata spavaće sobe čak bila dodatno osigurana lancem. Što je pošlo krivo kobnog petka popodne utvrdit će policija i odvjetništvo u razgovoru s roditeljima. Susjeda obitelji ispričala je da su zvali oca djevojčice, no nije se javljao. Ubrzo je povratno nazvao i rekao: ‘Agares je ugrizao bebu za glavicu, idemo za Klaićevu’. Dodaje da je majka bebu rodila u Istri, a u kuću se s prinovom vratila prije dva tjedna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS