Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Beba preživjela: Mladu majku u bolnici vrata lifta prepolovila

None Foto: Facebook

Rocio Cortes Nunez (26) je rodila carskim rezom. Nju i bebu su premještali na treći kat. Njezino prepolovljeno tijelo vatrogasci su oslobađali čak dva sata

Rocio Cortes Nunez (26) je stradala u rodilištu u španjolskom gradu Sevilla u nakon što se probudila oko 2.30 sati po lokalnom vremenu u nedjelju.

Djevojka je rodila carskim rezom i nakon poroda nju i bebu su premještali na treći kat. Bili su na nosilima. Ugurali su ih u jedan lift no on je samo otvarao i zatvarao vrata. Odlučili su ih premjestiti u drugi lift, ali su se vrata onda naglo zatvorila i presjekla Rocio na pola. Beba je čudom preživjela.

Vatrogascima je trebalo dva sata da oslobode prepolovljeno tijelo. Obitelj djevojke je u šoku i kažu da ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Istraga je u tijeku no pretpostavlja se da je došlo do kvara.

Lokalne vlasti kažu da je lift prekontroliran 12. kolovoza i da je sve bilo u redu, a slučaj su nazvali tragedijom, piše Mirror.  

Komentari (65)
  • Ja koji sam dugi niz godina montirao liftove odgovorno tvrdim da motor koji pokreće vrata lifta nemože mačku prepoloviti a ne čovjeka. Pa nije to presa od 7 tona.

    22. 8. 2017,   22:46
  • Nisu je vrata prepolovila. Greška je u prijevodu. U originalnom članku otprilike piše da je lift krenuo prema gore iako se vrata nisu zatvorila i ženu je lift presjekao kad je pod lifta stigao do gornjeg ruba otvora.

    22. 8. 2017,   22:57
  • Fake, mehanizam vrata lifta popušta pod silom od određenog broja njutna, radi sigurnosti. Ne može ni zdrobit lubenicu bez da zupčanici ne preskoče. A imaju i senzore...

    22. 8. 2017,   22:17