Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Beba rođena 14 tjedana prerano vratila se kući

None Foto: 24sata/ilustracija 3

Malena Izabella rođena je prerano, nije mogla samostalno disati te je provela tri mjeseca pod nadzorom liječnika, no Božić će provesti s obitelji

Prije samo četiri mjeseca liječnici su malenoj djevojčici davali samo 50 posto šansi da preživi jer je rođena 14 tjedana prerano s minimalnom težinom. Prvih nekoliko dana provela je u inkubatoru hraneći se kroz cijev, prenosi Daily Mail. No sada je centar Božićnih blagdana svojim roditeljima Sarini Brogan i Lesu Salisburyju nakon što su ju liječnici konačno pustili kući iz bolnice. Izabella je treće dijete para, a zbog komplikacija u trudnoći na svijet je došla prerano. Kada se rodila bila je preslaba da bi se borila s infekcijama te je odmah stavljena na respirator kako bi uopće mogla disati. No malena je pokazala izuzetnu želju za životom i već je sutra počela samostalno disati. Nekoliko sljedećih dana malena Izabella je provela u inkubatoru te ju roditelji nisu mogli niti dodirnuti. Nakon tri mjeseca provedena u bolnici pod stalnim nadzorom liječnika, djevojčica je prije dva tjedna konačno puštena kući.
- Gledajući ju tako malenu i slabu znali smo da su velike mogućnosti da ju izgubimo. Bila je to pomisao koju nisam mogla podnijeti. No ona je svaki dan pokazivala sve veću i veću snagu i želju za životom, pravi je borac, kaže sretna majka. Sarina i Les imaju još dva sina Tylera (7) i Ellisa (4).

Komentiraj, znaš da želiš!