Obavijesti

News

Komentari 121

'Bebe su imale rane. Rekli su da ih ne mogu stalno previjati'

'Bebe su imale rane. Rekli su da ih ne mogu stalno previjati'
2

Kada sam došla u bolnicu, zatekla sam situaciju kakvu ste vidjeli na slikama. To nije tretirana guza...Rekli su mi da ih ne mogu presvlačiti svakih pet minuta, ali tu nije riječ o svakih pet minuta, kaže Ana Treščec

VIDEO

Nakon što su se u ponedjeljak na Facebooku proširile fotografije beba blizanaca starih pet mjeseci, inače pacijenata Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, koje leže u ranama, razgovarali smo s njihovom majkom Anom Treščec. Ona ima i stariju kćer koja boluje od teškog oblika epilepsije i lakšeg oblika cerebralne paralize, pa zato ne može stalno biti s blizancima u bolnici.

- Ja sam majka Ana, majka blizanaca koji se trenutno nalaze u bolnici Fran Mihaljević zbog kojih se pokrenula cijela ova priča na Facebooku. Kada sam u nedjelju došla u bolnicu, zatekla sam situaciju kakvu ste vidjeli na slikama. To nije tretirana guza... Rekli su mi da ih ne mogu presvlačiti svakih pet minuta, ali tu nije riječ o svakih pet minuta, to je ipak malo duže - kaže.

Pokretanje videa...

01:58

Objasnila je da su njezini blizanci nedonoščad, rođeni su tri mjeseca ranije, a sada imaju pet mjeseci. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Objavila šokantne slike beba u ranama iz zagrebačke bolnice
Objavila šokantne slike beba u ranama iz zagrebačke bolnice

Na pitanje je li zatražila objašnjenje liječnika, majka je odgovorila: 

- Pa konkretno, objašnjenje sam zatražila samo putem telefona. Danas nisam bila tamo, to sam sve zatekla jučer, u nedjeljnom posjetu - izjavila je. 

Majku blizanaca upitali smo je li, nakon što je vidjela guzu svoje djece, zatražila objašnjenje medicinskih sestara.

- Pa za tu guzu nisam, ali sam je tražila po odjelu da presvučem drugog malenog. Međutim, dok sam je tražila po odjelu ona je u to vrijeme ispijala kavu. I onda sam još dobila malo po nosu da ne mogu oni presvlačiti samo moju djecu, da je to rota virus - prepričala nam je majka blizanaca. 

Iz bolnice 'Fran Mihaljević' poslali su priopćenje

- Napravljen je izvid na Odjelu za novorođenčad i dojenčad na kojem se hospitaliziraju oboljela djeca do tri godine.
Klinički status sve djece hospitalizirane na Odjelu je u skladu s prirodom i tijekom njihove bolesti. U određenim bolestima kao što su obilni proljevi, alergijske reakcije, infekcije kože i dr., može se pojaviti i crvenilo na kozi, kako u djece, tako i u odraslih bolesnika.
U male djece koja imaiu nježnu kožu, u slučaju obilnih i učestalih proljeva koji traju više dana, zbog kiselosti sadržaja stolice (osobito ako se radi o virusnim proljevima), može se pojaviti hiperemija i iritacija kože. Unatoč lokalnoj njezi kože, ove promjene se mogu javiti tijekom proljeva, ali također vrlo brzo prolaze nakon prestanka proljevastih stolica - kažu u bolnici.

Ministarstvo šalje inspekciju

O svemu se očitovalo Ministarstvo zdravstva:

- Nastavno na medijske napise vezano uz  zbrinjavanje blizanaca u Klinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“, izvješćujemo Vas kako je Ministarstvo zdravstva, odmah po saznanju za ovaj slučaj, uputilo zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike.  Također, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva će, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena - stoji u priopćenju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti