Obavijesti

News

Komentari 35

Bebekov otac: 'Ivana su u Sinju trojica napadača mogla ubiti...'

Bebekov otac: 'Ivana su u Sinju trojica napadača mogla ubiti...'

Mislim da su bila trojica, oporavljam se. Boli, ali malo sam bolje, rekao nam je jučer napadnuti sudac Ivan Bebek. Zgrožen napadom je i njegov otac, također sudac u nogometu, Veselko...

VIDEO

Pa ti su huligani mogli imati i nož, bejzbol-palicu, kad su napali mojeg Ivana. Mogli su ga ubiti u Sinju, strašno je to što se dogodilo, šokiran je otac napadnutog nogometnog suca Ivana Bebeka, Veselko.

I sam je Veselko bio nogometni sudac, ali u njegovo vrijeme ovakve se stvari nisu događale.

- Tad bi domaćini dočekali suce, počastili bi ih i sve bilo u redu. Ne mogu vam opisati kako sam se osjećao kad me Ivan nazvao i rekao mi da je napadnut. Ne mogu vjerovati kolika je količina mržnje i frustracije u tim ljudima - rekao je Veselko, koji ne dvoji da su napadači na Ivana simpatizeri Hajduka.

Bebek za 24sata: Izgubio sam svijest, to je klasična sačekuša
Bebek za 24sata: Izgubio sam svijest, to je  klasična sačekuša

- To je svima jasno, pa što im je moj Ivan skrivio? Zašto napadaju njega? Ako je netko svoj, onda je on. Pa dao bi taksu sa svake utakmice u humanitarne svrhe, samo da na travnjaku sve prođe u redu i dobro odsudi - kaže nam Veselko, koji je iznenađen mlakom reakcijom HNS-a, a također zamjera i Hajduku što je izostala reakcija.

- Hajduk je morao osuditi napad na Ivana, a HNS je reagirao baš mlako. Pa oni su trebali biti odlučniji, kao i cijela sudačka organizacija. Jednostavno, trebali su jasno i glasno poručiti da nitko od sudaca neće više suditi Hajduku dok se ne nađu krivci, oni koji su s leđa napali Ivana - poručio je Veselko Bebek.

Riječki sudac koji je u nedjelju sudio dvoboj Hajduka i Lokomotive na Poljudu napadnut je u noći na utorak ispred diskoteke Piccadilly u Sinju. S Ivanom smo se čuli u ponedjeljak navečer, a javio nam se i jučer ujutro. Svjestan je kako je mogao dobiti i teže ozljede.

- Mislim da su bila trojica napadača. Oporavljam se, boli me još, ali malo sam bolje. Žilav sam ja - kratko nam je jučer rekao Ivan.

O napadu u ranim jutarnjim satima pričao je dan ranije.

- Između 3.30 i 4 sata izašao sam iz kluba u Sinju. Krenuo sam 50-ak metara prema autu, a onda sam čuo galamu i psovke te sam dobio udarce s leđa. Ne znam jesu li što imali u rukama, jer sam pao na pod. Očito sam bio u nokdaunu, izgubio sam svijest - rekao nam je Bebek i dodao:

- Nakon nekog vremena su mi prišli neki ljudi, htjeli su mi pomoći. Ustao sam se, otišao u automobil i odvezao do hotela u Splitu.

Ekskluzivna fotografija: Bebek s modricom na hitnoj pomoći
Ekskluzivna fotografija: Bebek s modricom na hitnoj pomoći

Policiji, koji traga za napadačima, sve je prijavio nekoliko sati kasnije.

- Nisam odmah išao na policiju, valjda od šoka zbog toga što se dogodilo, nego sam otišao u hotel i ujutro, kad sam se probudio, otišao na policiju. Prijavio sam im sve i onda smo otišli na Hitnu. Imam nekoliko hematoma sa stražnje strane, ogrebotinu ispod oka, veliku čvorugu na čelu, primio sam nekoliko ozbiljnih udaraca - dodao je jedan od najpoznatijih hrvatskih sudaca.

Njegov otac Veselko je ogorčen zbog napada, a ostaje pitanje hoće li Ivan nakon ovoga više ikad suditi domaću utakmicu Hajduka. Realno, više ne bi smio biti delegiran na utakmicu u Splitu, ali o tome ne odlučuje. Za njega se izlazak s prijateljima pretvorio u noćnu moru.

RNK Split - HNK Hajduk

Baš kako se u noćnu moru prije nešto manje od tri godine pretvorio ručak Brune Marića s prijateljima u restoranu u Stobreču.

- Ručali smo ribu, bili smo gotovo sami u tom restoranu u Stobreču. U jednom sam ih trenutku spazio kako dolaze. Odmah mi je bilo jasno da će biti nevolja pa sam ustao, ali da će baš navaliti na nas šipkama, bokserima i onim metalnim dijelom vatrogasnog šmrka... Tome se stvarno nisam nadao - govorio je Marić o tom napadu.

U bolnici su mu rezali vjenčani prsten.

1. Bebek je oduvijek povezan s nogometom i suđenjem. Njegov otac Veselko Bebek je također bio sudac. Bio je i član Hrvatskog nogometnog saveza. Ivan je sudac od 2000. godine, a u HNL-u je sudio 249 utakmica, po čemu je rekorder.

2. Ivan Bebek nije baš omiljen među navijačima Hajduka. Ogorčeni su zbog sudačkih repova nakon utakmica s Dinamom i zamjeraju mu jer je navodno previdio neke situacije. Zbog toga su mu jednom poslali Dinamov šal i sljepački štap.

3. Bio je svjedok i na suđenju bivšem dopredsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Željku Širiću, koji je 2011. od tadašnjeg predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša tražio i dobio 30.000 eura za ‘pošteno suđenje’ Hajduku.

4.Bebek je prilikom tog svjedočenja za sebe rekao da je najbolji nogometni sudac u državi i dodao kako je čuo da se plaća ‘naknada za pošteno suđenje’, ali da njemu mito ni nikad nije ponuđen. Navijači Hajduka mu ne vjeruju za mito.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...