Obavijesti

News

Komentari 104

Bebić: Kosor je tražila da joj se klanjamo, podilazimo i hvalimo

Bebić: Kosor je tražila da joj se klanjamo, podilazimo i hvalimo
3

Taj njezin način vladanja apsolutno ne prihvaćam. Ne može predsjednica stranke bez rasprave iznijeti samo svoje mišljenje i očekivati pohvalu kolega, rekao je Bebić

VIDEO

Gospođa Jadranka Kosor je, a to je dobro poznato javnosti, beskrajno tašta osoba, koja od svojih suradnika traži bespogovornu servilnost, podilaženje, prekomjerno hvaljenje, a realnost političkog života je nešto sasvim drugo. Nitko nema pravo, pogotovo ne ona, s obzirom na način kako je izabrana, tražiti neko ekskluzivno mjesto pod političkim suncem - rekao je Luka Bebić, bivši predsjednik Sabora i bivši član Predsjedništva HDZ-a,  u razgovoru za dvotjednik Objektiv u kojem je sasuo 'drvlje i kamenje' po sadašnjoj predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor.

Ovo je samo nastavak unutarstranačkih sukoba u HDZ-u i polako na površinu izviru sve netrpeljivosti koje su se, da se ne naruši vlast, godinama stavljale pod tepih. 

Bebić u razgovoru navodi kako je u jednom trenutku nastala jedna tragikomična situacija u kojoj je novoizabrana predsjednica stranke očekivala i tražila da joj se svi klanjaju, hvale ju i veličaju, znajući da nije izabrana na tu funkciju demokratskim putem. 

Bebić i Kosor nisu razmijenili rečenicu od rujna 2009. 

- Taj njezin način vladanja apsolutno ne prihvaćam. Smatram da je o svim bitnim pitanjima predsjedništvo stranke moralo maksimalno raspravljati prije svake odluke, a ne da predsjednica stranke iznese svoje mišljenje i očekuje pohvalu stranačkih kolega - rekao je Bebić koji dodaje kako je Kosor izabrana zato što je bivši premijer Ivo Sanader preko noći donio odluku pa nije bilo mnogo vremena jer je trebalo nastaviti s radom i Vlade i Sabora. Tim  više što se trebalo boriti s gospodarskom krizom.

Bivši predsjednik Sabora napominje da s Kosor nikada nije tijesno surađivao, a tvrdi da  od rujna 2009. godine on i Jadranka Kosor nisu niti jedan put razgovarali, pa čak niti razmijenili jednu jedinu rečenicu.

Iako je imala legalitet, ipak je izabrana aklamacijom vodstva HDZ-a

 - To je fenomen. Iako sam tražio da se susretnemo i porazgovaramo o aktualnim temama, što bi bilo logično za predsjednika Sabora i predsjednicu Vlade, tim prije što smo iz iste stranke - smatra Bebić.

No, Bebić napominje da iako je Kosor imala legalitet i dio legitimiteta ne treba zaboraviti da ju je vodstvo HDZ-a ipak izabralo aklamacijom, bez rasprave i demokratske procedure.

Bebić je u razgovoru za Objektiv odbacio mogućnost da bi se Sanader mogao uključiti u bitku za šefa HDZ-a, a on osobno za sada, među poznatim kandidatima, nema nekog izrazitog favorita.  Potvrdio je i kako nije u dobrim odnosima s Vladimirom Šeksom. 

Bez folklora: I Mladež HDZ-a okrenula leđa šeficama stranke

Mahali smo zastavama i pljeskali kad su tražili. U politiku smo ušli da se borimo za našu budućnost, a ne da budemo masa za podršku kad to njima odgovara, rekao je mladi HDZ-ovac.

Zagrebačka HDZ-ova mladež u subotu je birala 14 članova za Opći sabor stranke. Odabirom su, kažu, šokirali predsjednicu mladeži Martinu Banić jer niti jedan od njezinih kandidat nije prošao.

- Vidno uzrujana nestala je nakon izbora. Ponosan sam što smo složno pokazali da se ne slažemo s dosadašnjom politikom stranke. Ne želimo više biti folklor - dodao je naš sugovornik. Za šeficu kaže da ima organizacijske sposobnosti, ali da od toga mladež nije imala velike koristi. Okrećući leđa Martini Banić, mladež se svjesno okrenula i protiv predsjednice stranke Jadranke Kosor. Upravo Banić zamjeraju što nije više pogurala mladež dok je bila uz premijerku.

- Predsjedničko mjesto iskoristila je da bi sebi osigurala što bolju poziciju u budućnosti. Puste priče Kosor da žele mlade ljude pokazale su što pod time misli kad se samo Banić pojavila na izbornim listama - ogorčen je član mladeži. Šefica mladeži u nedjelju nam nije odgovarala na pozive.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa