Obavijesti

News

Komentari 33

'Bebić se klanja samo svome dobrom prijatelju Ivi Sanaderu'

'Bebić se klanja samo svome dobrom prijatelju Ivi Sanaderu'
3

Kosor kaže da o protukandidatima, koji žele doći na čelo stranke, ne razmišlja. U intervjuu o Sanaderu govori vrlo oprezno. Vjeruje kako će HDZ preživjeti suđenje

VIDEO

Šefica HDZ-a Jadranka Kosor u intervjuu za tportal priznala je da ju je šokiralo što su joj neki ljudi koje je uvela u Vladu i stranku okrenuli leđa. Pritom je mislila na Tomislava Karamarka i Domagoja Ivana Miloševića, koji žele zasjesti na njezino mjesto. Osvrnula se i na Davora Stiera, koji je cijelo vrijeme bio uz nju te ga je stavila i na visoko drugo mjesto u 7. izbornoj jedinici, da bi na kraju istupio protiv nje. 

- Neki moji kolege koriste medije u unutarstranačkoj borbi, što je loše jer pakt s medijima protiv vlastitog kolege ne donosi ništa dobro. Ja sam najavila sjednicu Predsjedništva za taj tjedan i njihov zahtjev za hitnom sjednicom je bio nepotreban. To je bilo samo nastojanje Darka Milinovića da dobije prostor u medijima - rekla je Kosor komentirajući zbivanja nakon njezina prijedloga izmjena statuta stranke.

Dodala je kako su njezin prijedlog 'jedan čovjek, jedan glas' dobro prihvatili svih članovi HDZ-a. Ustvrdila je kako oko članstva i popisa nemaju problema.

U intervjuu se Kosor naravno osvrnula na skorašnje unutarstranačke izbore. Kazala je kako o svojim protukandidatima nije razmišljala. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vjerujem da se možemo sučeliti samo programima i onim što smo radili za stranku i Hrvatsku - zaključuje. 

Kosor: Neka Bebiću mandarine i masline dobro rode

Progovorila je i o odnosima s Lukom Bebićem koji je bio njezin najžešći kritičar. Kazala je kako se s njim nije dugo čula.

- Meni je samo žao zbog njegovih godina jer uvijek mislim da kad netko dođe u tako zrelu dob kao što je Bebić, onda mora do tog vremena naučiti poštivati i uvažavati druge ljude i čudim se što je iznio neistine o tome da su se meni morali u stranci klanjati. Svatko tko zna Luku Bebića zna da je on osoba koja se ne bi klanjala nikome, osim svom dobrom prijatelju Ivi Sanaderu - bila je oštra Kosor i na kraju rekla da Bebiću želi dug život te da mu 'mandarine i masline dobro rode'.

Vjeruje da HDZ može preživjeti suđenje

O svom prethodniku Ivi Sanaderu i njegovom suđenju govori pomalo oprezno. Kosor kaže kako je zabrinuta jer je podignuta optužnica protiv HDZ-a. No, vjeruje kako HDZ može i mora preživjeti sudski proces. 

- Što se tiče svakog suđenja, ja sam izraziti legalista i zaista je za mene svatko nevin dok se pravomoćnom sudskom presudom ne dokaže - kaže Kosor te dodaje kako je od odlaska Sanadera ona bila u problemima i u stranci i u Vladi. 

>>> Cijeli intervju čitajte OVDJE

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a