Obavijesti

News

Komentari 76

'Mesić, Ivo i ja smo slali pismo, Ivo je potpisao uoči Remetinca'

'Mesić, Ivo i ja smo slali pismo, Ivo je potpisao uoči Remetinca'
1

Luka Bebić, Stjepan Mesić i Ivo Sanader jutros su poslali otvoreno pismo predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, Andreju Plenkoviću i Gordanu Jandrokoviću jer ih nisu pozvali na 10. godišnjica članstva Hrvatske u NATO savezu

VIDEO

Nadamo se da ni Vi nećete pasti makar i u privremeni zaborav ili, ne daj Bože, biti trajno ignorirani od vaših nasljednika, napisali su između ostalog bivši predsjednik Sabora Luka Bebić, bivši predsjednik države Stjepan Mesić i bivši premijer Ivo Sanader.

Na pismu stoji datum 4. travanj, dan kada je Sanader opet završio u Remetincu, a kako je uspio potpisati pismo pojasnio nam je njegov prijatelj Luka Bebić.

- Našli smo se tog četvrtka ujutro i potpisali pismo. Sadržaj smo bili dogovorili telefonski nas trojica i to tjedna dana prije. Mesić je bio negdje na putu pa se nije uspio naći  s nama, ali složio se sa sadržajem. Sanader je popodne završio u Remetincu što toga jutra nismo ni sanjali. Ma nije nam bilo ni na kraj pameti, a onda smo iz medija doznali što sve govori o našem pravosuđu - kaže Bebić. Svoj stav oko presude i kako na njega utječe činjenica da mu je prijatelj, kojega se on nikada nije i neće odreći, opet iza rešetaka još ne želi komentirati.

- Ne baratam još svim činjenicama koje su mi potrebne da bih o tome govorio. Nemojte se ljutiti, ali još nije vrijeme. Ono što mogu reći jest da se Ive nikada neću odreći - rekao je. 

Što se pisma tiče, dodaje:

- Poslali smo ga s e-maila Stjepana Mesića, a ja sam proslijedio svim medijima. Zaključili smo da bez medija će nas izignorirati pa smo zato odmah dali to u javnost. Sad se ne mogu praviti da nisu vidjeli.

Priopćenje bivših predsjednika prenosimo u cijelosti:

Ovih dana, krajem ožujka 2019. godine, Republika Hrvatska na svečan je način proslavila, obilježila 10. obljetnicu članstva u NATO savezu.

Kako je u medijima objavljeno, državni vrh u toj je prigodi pozvao na svečanost mnoge zaslužne pojedince i predstavnike institucija koje su sudjelovale u procesu priprema za članstvo. Ta je gesta državnog vrha za svaku pohvalu.

Hrvatska je uspješno prešla zahtjevan i dug put do članstva u najvećem svjetskom sustavu globalne sigurnosti. To je ostvareno svega 10-ak godina nakon domovinskog rata. Bez sumnje, veliki uspjeh mlade hrvatske države.

Zemlja koja je još bila u fazi osnivanja i stabiliziranja temeljnih državnih institucija, tako brzo postaje članicom svjetskog sigurnosnog sustava - NATO saveza.

Kakav veliki uspjeh Republike Hrvatske, i to, kako vidimo, bez državnog vrha. Što bi tek bilo da smo tada imali Predsjednika Republike, Hrvatskog sabora i Vlade RH?!

Srdačno Vam čestitamo 10. obljetnicu članstva Hrvatske u NATO savezu.

Postajemo svakim danom zrelija, ozbiljnija i stabilnija država, s demokratskim kontinuitetom.

Nadamo se da ni Vi, članovi aktualnog državnog vrha, nećete pasti makar i u privremeni zaborav ili, ne daj Bože, biti trajno ignorirani od vaših nasljednika, stoji u priopćenju koje su potpisali bivši predsjednici Republike, Sabora i Vlade Stjepan Mesić, Luka Bebić i Ivo Sanader.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...