Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Benko i Markus s Bandićem su već bili uhićeni u Aferi Agram

None Foto: Željko Lukunić/PIXSELL 4

Od troje uhićenih djelatnika Zagrebačkog holdinga u četvrtak njih dvoje već je bilo uhićeno u aferi Agram zbog namještanja posla s odvožnjom glomaznog otpada

Od troje uhićenih djelatnika Zagrebačkog holdinga u četvrtak njih dvoje već je bilo uhićeno u aferi Agram zbog namještanja posla s odvožnjom glomaznog otpada u Zagrebu. Riječ je o Miljenku Benku, bivšem direktoru podružnice Čistoće, a danas koordinatoru poslova u podružnici Digitalni grad i Ivanu Markusu, bivšem direktor Holdingove službe za javnu nabavu, a danas zaposleniku podružnice Gradska groblja.

Istraga u aferi Agram pokrenuta je zbog sumnji da je gradonačelnik Milan Bandić, zajedno sa svojim suradnicama, nezakonitim aktivnostima oštetio Grad, ali i Državni proračun.

Tužiteljstvo je ukupnu štetu procijenilo na oko 20 milijuna kuna. Uz sporne donacije u predsjedničkoj kampanji 2010. godine Milana Bandića Uskok tereti za pogodovanje Pripuzovom CIOS-u te tvrtki Bramgrad projekt Branka Mihaljevića, trgovanje utjecajem pri nezakonitom zapošljavanju sebi bliskih osoba u Gradskom poglavarstvu i Zagrebačkom Holdingu, ali i nezakonito korištenje službenih gradskih automobila u privatne svrhe.

Benko i Markus još su u "prvoj rundi" slučaja Agram, u listopadu prošle godine, završili u istražnom zatvoru, a obojica su nedugo potom puštena da se brane sa slobode.

Među prvima je na slobodu izašao Markus i to zajedno sa suvlasnikom CIOS-a Petrom Pripuzom i pročelnikom Gradonačelnikova ureda Mirom Lacom.

Benko je izašao nešto kasnije, zajedno s bivšim šefom Holdinga Slobodanom Ljubičićem i gradonačelnikom Milanom Bandićem. Bandić je, u međuvremenu, još jednom završio u Remetincu, ali je nedavno ponovno pušten da se brani sa slobode i omogućeno mu je obavljanje gradonačelničke dužnosti.  

Komentari (19)
  • Niti jedna firma koja je u zadnjih (barem) 10 godina radila s Holdingom i odrađivala poslove koji su plaćani iz gradske kase, nije radila čisto pa da je i moj brat rođeni na čelu neke.. Zna se kako se dobijaju poslovi i kolika je provizija određenima "gore".. Nažalost ni ostali gradovi nisu puno bolji i pošteđeni toga.

    8. 5. 2015,   00:09
  • sve oslo u 3 p.m

    7. 5. 2015,   16:54
  • jel to izlaze iz zatvora ili trgovine muller ?

    7. 5. 2015,   19:12