Obavijesti

News

Komentari 42

Beograd: Solomonski Otoci povukli priznanje Kosova

Na drugoj strani, Beograd tvrdi da je dosad priznanje kosovske neovisnosti povuklo ukupno 11 država: Grenada, Komori, Dominika, Surinam, Liberija, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao...

VIDEO

Solomonski Otoci povukli su priznanje neovisnosti Kosova, objavili su prištinski mediji, tu je informaciju potvrdio i službeni Beograd, ali kosovsko ministarstvo vanjskih poslova niječe da je zaprimilo taj diplomatski dokument.

Prištinski dnevnik Koha navodi da je ta država u Oceaniji pisanom notom izvijestila kosovsko ministarstvo vanjskih poslova da povlači priznanje Kosova, dok Televizija KTV navodi da je imala uvid u dvije diplomatske note upućene prištinskim vlastima.

Informaciju o povlačenju priznanja potvrdio je i srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić agenciji Tanjug, a glavni tajnik srbijanskog ministarstva vanjskih poslova Veljko Odalović prokomentirao je za Radio-televiziju Srbije: "Bit će ih još".

Ured Solomonskih Otoka u Australiji poslao je 28. studenog kosovskom veleposlanstvu u toj zemlji notu kojom izvještava da šalje odluku svog ministarstva vanjskih poslova o povlačenju priznanja Kosova, objavio je prištinski portal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kosovsko ministarstvo (MIP) inzistira da od te otočke države u Oceaniji nije primio nikakav službeni dokument.

"Kroz službene kanale MIP nije zaprimilo ni jedan službeni dokument", odgovaraju u kosovskom ministarstvu vanjskih poslova uz poruku da je  riječ o "nastavku srpske propagande".

Na drugoj strani, Beograd tvrdi da je dosad priznanje kosovske neovisnosti povuklo ukupno 11 država: Grenada, Komori, Dominika, Surinam, Liberija, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja, Lesoto te Solomonski Otoci. 

Beograd i Priština nadmeću se posljednjih dana oko broja zemalja koje su povukle međunarodno priznanje kosovske neovisnosti, a sve to u jeku velikih napetosti koje je u posljednje vrijeme dodatno potaknulo odbijanje Interpola da primi Kosovo u članstvo, zbog čega je Beograd likovao, a Kosovo ocijenilo da je odbijanje rezultat snažne srbijanske negativne kampanje. Kao reakcija na to uslijedilo je kosovsko dizanje pristojbi na srbijansku robu, prvo 10, a potom 100 posto te nastavak međusobnih optuživanja za kršenje Srednjoeuropskog sporazuma o slobodnoj trgovini (CEFTA).

Kosovsku neovisnost, koju Srbija ne priznaje, priznalo je više od 100 zemalja svijeta, no Kosovo još uvijek nije primljeno u Ujedinjene narode, gdje se tome suprotstavljaju Rusija i Kina.  

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora